Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ενισχύεται το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας



Τα τελευταία 24ωρα του 2014 δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες στελεχώνεται το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΠΥ).

Τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν σταθεί συχνά εμπόδιο στο ελεγκτικό έργο του Σώματος. Η ανάγκη για ενίσχυση του επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Μ. Βορίδη το Νοέμβριο, με αντικείμενο το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Υγεία.

Εκεί αναφέρθηκαν και τα σχέδια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΣΕΠΥ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «ράμπο» της Υγείας, Στ. Ευαγγελάτο, η υπηρεσία επρόκειτο να ενισχυθεί σε πρώτη φάση με περίπου 65 άτομα στην Αττική και 25 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει και νέα προκήρυξη

«Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας είναι σε μία διαδικασία αναμόρφωσής του, επαναπροσδιορισμού και με βάση και το σχέδιο και την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της υγείας», ανέφερε ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΥ.

Στις 29 Δεκεμβρίου άρχισαν να αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα της Διαύγειας οι Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες αποσπώνται στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες τόσο της Αριστοτέλους όσο και άλλων Υπουργείων.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου είχαν αναρτηθεί περίπου 52 αποσπάσεις υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εργαζόμενοι Υπουργείων, κυρίως του Υγείας αν και υπήρξαν και υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών, που αποσπάστηκαν.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, πως οι υπάλληλοι που μετακινούνται είναι ως επί το πλείστον υγειονομικοί Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων (συχνά φαρμακοποιοί) αλλά και εργαζόμενοι του ΕΟΦ, φορείς που επίσης ταλαιπωρούνται από την υποστελέχωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου