Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Στο $1,5 τρισ. η παγκόσμια δαπάνη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως το 2021




Την άνοδο της δαπάνης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με σταδιακή μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εώς το 2021 προβλέπει η Quintiles IMS Holding.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η παγκόσμια δαπάνη στα σκευάσματα που συνταγογραφούνται θα φθάσει το 1,5 τρισ. δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια, αν και ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα περιοριστεί σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το ποσό αυτό, σε τιμές χονδρικής, είναι αυξημένο σχεδόν $370 δισ. από τις εκτιμώμενες δαπάνες του 2016.

Στις ΗΠΑ θα αναλογούν τα $675 δισ. από του $1,5 τρισεκατομμυρίου. Μετά τον υπολογισμό των αναμενόμεων εκπτώσεων και rebate οι καθαρές δαπάνες θα ανέρχονται περίπου $σε 1 τρισ., όπως αναφέρει η έκθεση QuintilesIMS Outlook για τα Φάρμακα Παγκισμίως.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών τα επόμενα πέντε χρόνια εκτιμάται στο 4% με 7%, καθοδηγούμενος κυρίως από τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο, το διαβήτη και της αυτοάνοσες παθήσεις σε ανεπτυγμένες χώρες. Αυτο συγκρίνεται με ανάπτυξη τω δαπανών σχεδόν 9% το 2014 και 2015, λόγω εν μέρει της ζήτησης για τις νέες θεραπείες της ηπατίτιδας C, που έκτοτε έχει εξισορροπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου