Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Μία νοσηλεύτρια και όχι την ξαδέλφη Πολάκη ενοχοποιεί το πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης



Μία νοσηλεύτρια και όχι την γιατρό αναισθησιολόγο ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ενοχοποιεί τελικά το πόρισμα της ΕΔΕ, αναφορικά με τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από ένα χρόνο στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Κρήτης, από επεισόδιο βροχόσπασμου μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση.
Onmed.gr

Η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας, κάνει λόγο γιαψεύτικο και αίολο κατηγορητήριο καθώς δεν είναι δυνατόν μία νοσηλεύτρια να δώσει θεραπεία σε έναν ασθενή, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του γιατρού, προβαίνοντας παράλληλα σε σκληρούς χαρακτηρισμούς για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
Η Ομοσπονδία σχολιάζει εντονότατα το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «Αναίτια πειθαρχική δίωξη Νοσηλεύτριαςπροκειμένου να βγάλουν λάδι τη συγγενή Αναισθησιολόγο του Αν . Υπουργού Υγείας», προσθέτοντας, ότι «ψάχνουν για Εξιλαστήρια θύματα. ΔΕΝ έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Θα στείλουν φυλακή Νοσηλεύτρια χωρίς να φταίει.

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ:

«Βρήκαν τη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κα Βασιλάκη Δήμητρα που έτυχε να είναι βάρδια εκείνη την ημέρα που συνέβη το τραγικό γεγονός.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας ανέθεσε την ΕΔΕ για το τραγικό γεγονός σε Αναισθησιολόγο Ιατρό.

Με ποια κριτήρια έγινε η ανάθεση της ΕΔΕ στην εν λόγω Ιατρό και τι γνώσεις διαθέτει; Περιμένουμε να μας τα εξηγήσει ο κος Πολάκης.

Είναι η ίδια η ΕΔΕ στην οποία κλήθηκε πριν από μήνες στο Υπουργείο Υγείας να καταθέσει η Αναισθησιολόγος κα Πολάκη Νεκταρία. Η διενεργούσα Ιατρός Αναισθησιολόγος την ανάκριση επισκέφθηκε μετέπειτα το Νοσοκομείο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Κρήτης για να πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της υπόθεσης.

Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες (αν είναι δυνατόν) στη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κα Βασιλάκη Δήμητρα ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης,χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.
Με το συγκεκριμένο ψεύτικο και αίολο κατηγορητήριο καλείται αυτές τις ημέρες σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ η Νοσηλεύτρια Βασιλάκη Δήμητρα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί και να δικασθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του Υπηρεσιακού καθήκοντος. Ευτυχώς θα εξεταστεί από ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

Τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία Ιατρών και Νοσηλευτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση της άτυχης ανηλίκου.

Μάλιστα στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν με εντολή άλλου Ιατρού, σύμφωνα με μαρτυρία της Αναισθησιολόγου κας Πολάκη Νεκταρίας.

Ούτε τέτοια εντολή δόθηκε ποτέ από κανένα Ιατρό, ούτε η Νοσηλεύτρια χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα, ούτε αναγράφεται κάτι σχετικό στη λογοδοσία.
Είναι μεθοδευμένες ενέργειες από τον Αν. Υπουργό Υγείας με συνεργούς τις Διοικήσεις του Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κατασκευάσουν ενόχους, προκειμένου να σωθεί η Αναισθησιολόγος συγγενής τους Αν. Υπουργού Υγείας.

Με το αίολο πόρισμα της κατασκευασμένης ΕΔΕ, οι Υπουργοί Υγείας και οι Διοικήσεις του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νοσοκομείου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρέπεμψαν στο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 7ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κρήτης τη Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού Βασιλάκη Δήμητρα. Την ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ με το άρθρα 127 παρ. 1 περ. ε, 133 παρ. 2, 134, 135 και 138 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), με το βαρύ κατηγορητήριο ότι επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου ΤΗΝ 28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10: 00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γ αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη .

Σύμφωνα με τη ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ το εν λόγω πειθαρχικό παράπτωμα διώκεται και τιμωρείται κατ 'άρθρο Το 107 παρ. 1 περ. κη Ν. 3528/2007».

«Οι αθεόφοβοι Υπουργοί Υγείας και οι διορισμένοι Διοικούντες τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν καμία αναστολή, κανέναν ηθικό φραγμό. Είναι αδίστακτοι» καταλήγει με νόημα η ΠΟΕΔΗΝ, στέλοντας ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η υπόθεση σίγουρα δεν κλείνει εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ο ταξιτζής που μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί,φταίει !!!
    Και το πρατήριο απο όπου έβαλε πετρελαιο το ταξί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή