Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τι απαντά η Διοίκηση για τα προβλήματα του ΠΓΝ Λάρισας


“Κενά” αφήνει η απάντηση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μικροβιολογικό εργαστήριο και το Τμήμα Αιμοδοσίας (εδώ).

Αν και παραδέχεται την έλλειψη αντιδραστηρίων και την αδυναμία πραγματοποίησης εξετάσεων, ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δεν είναι γενικευμένο. «Ουδέποτε τέθηκε θέμα για αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις από την έλλειψη αντιδραστηρίων» αναφέρει σχετικά.

Υποστηρίζει, παράλληλα, πως τα αντιδραστήρια έχουν παραγγελθεί και η προμήθειά τους θα γίνει μέσω εξωσυμβατικής διαδικασίας. Αφήνει αδιευκρίνιστο, ωστόσο, το χρόνο παραλαβής τους: «Οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι στο τελικό στάδιο και τους επόμενους μήνες αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων».

Τέλος, η Διοίκηση του ΠΓΝ Λάρισας αποφεύγει να τοποθετηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αιμοδοσία, όπως και να κάνει οποιοδήποτε αναφορά σε ζητήματα προϋπολογισμού και στελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή η αντιπολίτευση, ζητώντας διευκρινήσεις.

Σε Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, επισημαίνει πως οι ελλείψεις υλικών που παρατηρούνται έχουν εγκαίρως επισημανθεί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην αποψίλωση του νοσοκομείου από προσωπικό.

“Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ, καλύπτει ανάγκες ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας” τονίζει ο κος Κέλλας, θέτοντας τα εξής ερωτήματα στον Ανδ. Ξανθό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου:
Για ποιόν λόγο δεν φροντίσατε να καλύψετε τις ελλείψεις υλικών, που από καιρό έχουν επισημανθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργηθείσα κατάσταση; Αληθεύει ότι οι πιστώσεις για προμήθεια αντιδραστηρίων, μεταφέρθηκαν σε άλλο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας;
Γνωρίζετε πως ο ορολογικός έλεγχος ηπατιτίδων, δεν διενεργείται εδώ και τρεις μήνες σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας; Αν ναι, γιατί δεν ενεργήσατε για την επίλυση του προβλήματος; Αν όχι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε;
Ενώ δεν έχετε προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, όπως έχετε εξαγγείλει κατ’ επανάληψιν, γιατί συνεχίζονται μετακινήσεις – μετατάξεις αναγκαίου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ προς άλλα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα;

Την Ερώτηση συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, εστιάζοντας την κριτική του στον προϋπολογισμό του ΠΓΝ Λάρισας και στις μετακινήσεις προσωπικού και κατηγορώντας την Αριστοτέλους για εγκατάλειψη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

“Με αναιμικούς προϋπολογισμούς, ειδικά τα μεγάλα νοσοκομεία, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές τους υποχρεώσεις” τονίζει μεταξύ άλλων ο κος Μπαργιώτας. Όπως λέει, το ΠΓΝ Λάρισας είναι “το μοναδικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιφέρειας του οποίου μειώθηκε ο προϋπολογισμός (από 45 σε 42 και μετά 40 εκ. ευρώ), πάρα την αύξηση των εισαγωγών κατά 10%” και ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να πει τι σκοπεύει να κάνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου