Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Νοσηλευτές: Τσουνάμι πολιτικών διώξεων με κομματικά κριτήρια στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Για διώξεις με κομματικά κριτήρια και παράλληλη τοποθέτηση δικών μας παιδιών, μιλούν οι νοσηλευτές της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ).

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν αποκεφαλισμούς από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετούν ημετέρους στις θέσεις.

Τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ περιγράφουν μιας πρώτης τάξεως παρανομία που είναι σε εξέλιξη στα δημόσια νοσοκομεία από τη σημερινή κυβέρνηση.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ: «Με την ψήφιση του Ν. 4369/2016, άρχισε να πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας στις τάξεις των νοσηλευτών, για τη διαφαινόμενη εδραίωση της αξιοκρατίας που θα εγκαινίαζαν οι θετικές διατάξεις του εν λόγω νόμου σχετικά με την εξέλιξη στην ιεραρχία.

Δυστυχώς όμως και παρότι ήδη πέρασε ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου, οι διατάξεις του δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να βασιλεύει στα νοσοκομεία μια πρωτόγνωρη ανθρωποφαγία που υποδαυλίζεται από την παράνομη πρακτική των διοικήσεων να προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς με παράλληλες αναθέσεις «ημετέρων».


Κατά τους νοσηλευτές η πρακτική αυτή, αντιβαίνει ευθέως στο πνεύμα της νομιμότητας, καθώς είναι αντίθετη με το άρθρο 30 του εν θέματι νόμου, αποτελώντας μια «εξοργιστική πρακτική που δυναμιτίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου