Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση ΙΣΠατρών για ανάρτηση πινακίδας στα ιατρεία σχετικά με τη χρήση ή όχι POS


Αποτέλεσμα εικόνας για ισπατρασΣας γνωστοποιούμε ότι υποχρεούστε σε ανάρτηση πινακίδας από 1/2/2017 στα ιατρεία σύμφωνα με το αρθ. 66 του Ν.4446/2016, για τη χρήση ή όχι POS στο ιατρείο σας: 


"Η επιχείρηση ΔΕΝ διαθέτει POS που να αποδέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές με χρεωστικές & πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με το άρθ.66 του Ν. 4446/2016."

ή

"Η επιχείρηση, δέχεται πληρωμές με κάρτες, στα πρότυπα του μέτρου ανάρτησης επιγραφής για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης, σύμφωνα με το αρθ. 66 του Ν.4446/2016."  

6 σχόλια:

  1. "Αρθρο 66. Υποχρέωση ενημέρωσης καταναλωτή
    1. Οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο."
    Αν δεν υπάρχει και κάποια άλλη διάταξη που μου διαφεύγει, προφανώς έχω χάσει την αντιληπτική μου ικανότητα, καθότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υποχρεούμαι να ενημερώσω ότι δεν POS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διακινδυνεύεις το 1000άρικο, εάν έχεις κάνει λάθος ερμηνεία ??

      Διαγραφή
    2. Έχει πολλούς τρόπους ερμηνείας το παραπάνω?

      Διαγραφή
    3. ...με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείες ....

      Διαγραφή
    4. Ναι ,με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείες ,αλλά για αυτούς που ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ pos ,οχι για αυτούς που δεν το έβαλαν ,μιας και ακόμα δεν ειναι υποχρεωτικό απο τον νόμο για συναλλαγές κάτω απο 500 ευρώ.

      " Οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ κάρτες πληρωμών ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας".
      Αυτοί που ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ,αυτόι ειναι που ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ με ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ..

      Διαγραφή
  2. αργα ή γρηγορα παντως θα μπει παντου το POS.Οποτε τι τωρα τι σε 6 μηνες βαλτε το ρε παιδια και εχει ο θεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή