Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Νέα εγκύκλιος για τα λέιζερ αποτρίχωσης από το υπ.Υγείας! Τι προβλέπει για τις αισθητικούς

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Αλλαγές στους επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν χρήση των μηχανημάτων αποτρίχωσης λέιζερ κάνει το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δίνει το δικαίωμα και στις αισθητικούς που έχουν όμως πτυχίο ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο του εξωτερικού, να κάνουν αποτρίχωση με λέιζερ.

Η αλλαγή ήρθε έπειτα από σχετικά υπομνήματα που εστάλησαν από τα Τμήματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Ν. Πιερίας.

Στην τελευταία του εγκύκλιο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, την οποία ανακαλεί, απαγόρευε τη χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέιζερ από μη γιατρούς και όριζε μάλιστα συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρικής. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στοπ στα λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ.Υγείας»

Πλέον με τη νέα του εγκύκλιο ο υπουργός Υγείας αλλάζει τα δεδομένα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο με ημερομηνία 19.4.2017:

«Η αποτρίχωση με μηχανήματα λέϊζερ (laser) διενεργείται από:

α) ειδικευμένους ιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) κατόχους πτυχίου του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής».

1 σχόλιο:

  1. Η απόφαση αναφέρει ως ασφαλή χρησιμοποίηση απο τις ειδικότητες Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, δεν αναφέρει πουθενά απαγόρευση από γιατρό άλλης ειδικότητας. Απαγορεύει απο αισθητικούς τελείως την χρήση των λειζερ και επιτρέπει ακόμα και σε κέντρα αισθητικής την χρήση τους από Γενικό γιατρό ή παθολόγο. Να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή