Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΠΦΣ: Πρόταση για ομαδική καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί για τα ιατροτεχνολογικάΤην πρόταση σκοπεύει να κάνει στις 16 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τους 52 συλλόγους της χώου 2017


Πρόταση για ομαδική καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί για τα ιατροτεχνολογικά σκοπεύει να κάνει στις 16 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου προς τους 52 συλλόγους της χώρας. 

Σύμφωνα λοιπόν με παράγοντα της αγοράς, στις 16 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί γενική συνέλευση των Συλλόγων, όπου εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και ποια θα είναι η στάση συνολικά των φαρμακοποιών απέναντι στο κράτος, εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία αντί να έχουν διευθετηθεί παρατείνονται εξανεμίζοντας και την τελευταία ρευστότητα που έχει απομείνει στις επιχειρήσεις του κλάδου. 

Όλα θα κριθούν, μας αναφέρει παράγοντας της αγοράς, από το τι θα έχει συμβεί έως εκείνη την ημερομηνία και συγκεκριμένα από τις επαφές που έχουν δρομολογηθεί με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ για την επίλυση διαφόρων θεμάτων, με βασικότερα τις καθυστερήσεις των πληρωμών, τις περικοπές, το φόρο 4% κ.λπ.

Στα παραπάνω προβλήματα, μόλις προ ημερών προστέθηκαν - ή μάλλον επεκτάθηκε- και άλλοι παράμετροι σε ένα γνωστό πρόβλημα του τελευταίου διαστήματος. Ο λόγος για τα ιατροτεχνολογικά και το rebate που πρόκειται να επιβληθεί και το οποίο αντίκειται στους όρους της σύμβασης. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θα γίνει με αυτή την κατηγορία προϊόντων και βεβαίως κανείς δεν έχει δώσει διευκρινήσεις πού θα γίνει το rebate, δηλαδή στα αναλώσιμα (που συνοδεύουν την θεραπεία), στα ιατροτεχνολογικά (π.χ. καροτσάκι), στα γεύματα ειδικής σίτισης κ.λπ. Την ίδια στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει και από πότε θα επιβληθούν αυτές οι περικοπές. 

Για όλα τα παραπάνω θέματα και πριν από τις όποιες επαφές υπάρξουν με τα θεσμικά όργανα του κράτους, πρόκειται να γίνει, όπως μάθαμε, διοικητικό συμβούλιο στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό σύλλογο, μεταξύ 21-23 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου