Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη



Παρασκευή 25 Αύγουστος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επίθεση του υπουργού Υγείας κατά του Γιώργου Πατούλη για τις ΤΟΜΥ.

Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη με αφορμή το περιορισμένο ενδιαφέρον για προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) από τους γιατρούς.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ με αφορμή το περιορισμένο ενδιαφέρον των γιατρών για πρόσληψη στις νέες ΤΟΜΥ, γνωστοποίησε τον μικρό αριθμό των γιατρών που εκδήλωσνα ενδιαφέρον , επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και πόσοι κατέθεσαν αίτηση: «ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα»

Ωστόσο όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Προκήρυξη: «εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από19.300 άτομα, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών».

Να σημειωθεί ότι από τις 2.868 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 956 θέσειςαφορούν σε ιατρούς Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών σε ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας, ενώ 239 θέσεις αφορούν σε γιατρούς Ειδικότητας Παιδιατρικής.
Άγρια επίθεση Ξανθού στον Πατούλη

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επιτίθεται στον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τον Γενάρη του 2015 ο κ. Πατούλης,προεξοφλεί την κατάρρευση του συστήματος υγείας και ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχη μοίρα «προφητεύει» εσχάτως και για την παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρέμβαση που αμέσως μετά την θεσμική της καθιέρωση, με την ψήφιση του σχετικού νόμου 4486/2017, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης με την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 2.868 ατόμων, που θα στελεχώσουν τις πρώτες ΤΟΜΥ».


Κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η παράταση για τις αιτήσεις για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Παρατείνεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!»

Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας: «Η παράταση συνεπώς των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων κατά του Γ.Πατούλη: «Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

19 σχόλια:

  1. Καραγκιοζ Ξανθε, δεν μας ενδιαφερουν οι νοσηλευτες η οι γραμματεις αλλα ποσοι γιατροι εκδηλωσαν ενδιαφερον!
    Απο την φαπα......παραμιλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πισσα και πουπουλα ΞανθοΜαδουρο! Οι γιατροι σε εγραψαν εκει που......δεν πιανει το μελανι! Και δεν ξερω αν σου διαφευγει, γιατρους χρειαζεσαι για να λειτουργησεις! Και ......59000 νοσηλευτες να βρηκες, δουλεια ΔΕΝ γινεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομη ειναι κοκκινα τα μαγουλα του Ξανθοτεμπελχανα απο την σφαλιαρα που εφαγε! Και βγηκε να κανει τον .....χαρουμενο που εχει 20000 νοσηλευτες, γραμματεις και φαρισαιους! Α ρε νουνερο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι......κλαίει από την χαρά του ο υπό παραίτηση !

      Διαγραφή
  4. Ο Ιατρικος Κοσμος πεταξε στο καναβατσο τους τραμπουκομπολσεβικους Ξανθο/Τακη/Βαρδαρο/Μπασκοζο/Μπερσιμη ! Τωρα πια, τριζει η καρεκλα τους και παραληρουν ! Ολοι μαζι ενωμενοι, μια γροθια εναντια στην κτηνιατρικη ΠΦΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοκ και Δεος στο ΥΠΥΓ μετα την πανωλεθρια το ψυχεδελικο παραληρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι 19000 σιγουρα θα ηταν νοσηλευτικο προσωπικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι αργοσχολε μικροβιολογε, πανω απο 19300 νοσηλευτες, κασταναδες, ελαιοχρωματιστες, στριπερ, ντι τζευ ! Γιατροι ομως? Παπαλα......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......μανάβηδες , περιπτεράδες, υδραυλικοί, γυμναστές, βοθροκαθαριστές ......μόνο γιατρούς δεν θα έχουν τα σούργελα !

      Διαγραφή
  8. Στις 08/09 προσωποποιηση της ανικανοτητας , θα εχεις......40000 αιτησεις και τους ιδιους ακριβως γιατρους! Δινε παρατασεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αφού, υπουργέ μου, έκαναν 19300 αιτήσεις και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις 2868 θέσεις, γιατί δώσατε παράταση; Για να στενοχωρήσετε περισσότερους από αυτούς που θα δηλώσουν και θα τους απορρίψετε...; Ή... μήπως επειδή λείπει το κύριο συστατικό της μεταρρύθμισης... δηλ. οι γιατροί...; Παραϊατρικό προσωπικό θα βρεις εύκολα... έλα όμως που δεν μπορεί να σου κάνει τη δουλειά...! Όλη η ιστορία μου θυμίζει λίγο ένα παιδικό παιχνίδι με το δαχτυλίδι... αυτό που λέει: "Ψάξε, ψάξε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διεθνως αποδεκτο ΞανθοΠινοκιο ειναι οτι θα μειωσεις τις δαπανες ακολουθωντας τις μνημονιακες επιταγες! Το βλακοσχεδιο σου ειναι αδιαφορο στους Δανειστες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει καμιά χώρα που την ενδιαφέρουν τα πειράματα του Ξανθοανόητου; Τι θα πει διεθνώς αποδεκτό! Ποια χώρα υιοθέτησε το μοντέλο του ......Υπουργού ;

      Διαγραφή
  11. Οταν θα φορας περουκα γιατι οι ασφαλισμενοι θα σε ψαχνουν να σε λιντσαρουν , θα δεις ποσο κοινωνικα αποδεκτες ειναι οι ανοησιες σου πρωην αργομισθε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να .....απαντησει ο ερμος, που ξερει οτι ειναι θεμα χρονου ο Τσιπρας να του ζητησει τον λογο για το φιασκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ συνάδελφε ! Ο Τσίπρας δεν ξέρει τα της υγείας και τον έπεισαν να ποντάρει σε αυτήν την γελοιότητα ! Όταν αντιληφθεί το ......φιάσκο , καθάρισαν! Για αυτό και ο εκνευρισμός !

      Διαγραφή
  13. Λογική ΞανθοΜαδούρο :
    Ο γάιδαρος έχει πόδια !
    Ο Σωκράτης έχει πόδια!
    Άρα ο Σωκράτης είναι ......γάιδαρος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ :
    Άθλιοι γιατροί ! Όργανα της Μέρκελ , του ΔΝΤ, της διεθνούς χρηματοπιστωτικής Ολιγαρχίας ! Θα ανακηρυχθείτε Εχθροί του Λαού ! Από εδώ και πέρα μαζί σας θα έχει να κάνει μόνο η NKVD ! Φωνάξτε μου τον Λαβρέντι Μπέρια , να τελειώνουμε με αυτά τα εγκληματικά , αντεπαναστατικά στοιχεία .......TΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξανθός : Με φτύνουν αλλά εγώ νομίζω ότι .....βρέχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή