Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ: Πώς γιατροί βάζουν “καπέλο” στις επισκέψεις – Αλλάζουν όλα από τον Σεπτέμβριο



Απαιτούν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό πως έχει συμπληρωθεί το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων τον μήνα.

ΙΑΤRONET

Όργιο παραβάσεων σε σχέση με τη χρέωση των επισκέψεων από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχουν εντοπίσει όλοι οι έλεγχοι των τελευταίων ετών.

Κάνοντας κατάχρηση των 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα, χρέωναν ασφαλισμένους του Οργανισμού από 5 έως 20 ευρώ ανά επίσκεψη, λέγοντάς τους πως είχαν ξεπεράσει το μηνιαίο “πλαφόν”.

Την ίδια ώρα, “περνούσαν” στο σύστημα συνταγές ανά τρία λεπτά, ακόμη και στις 2 τα ξημερώματα, ζητώντας από τους ασφαλισμένους να αφήσουν εκ των υστέρων τα βιβλιάρια στο ιατρείο.


Το παραβατικό αυτό πλαίσιο επιχειρεί να ελέγξει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με το νέο “σφιχτό” σύστημα που θα ισχύσει στις επισκέψεις από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κάθε γιατρός δεν θα μπορεί να δέχεται περισσότερους από 20 ασφαλισμένους την ημέρα, ώστε να μην εξαντλείται από τις πρώτες μέρες το μηνιαίο “πλαφόν” των 200 επισκέψεων.

Η ελάχιστη διάρκεια της κάθε επίσκεψης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15 λεπτά, ενώ οι γιατροί πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους.

Το ωράριο θα περνάει στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e - ΔΑΠΥ), προκειμένου να μπορεί να γίνεται έλεγχος για το εάν τηρείται ή όχι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι που θα τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό, θα πρέπει να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό μητρώου ασφάλισης και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έλεγχοι

Στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη βρίσκονται έγγραφα από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και του “Συνηγόρου του Πολίτη”.

Εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις συμβεβλημένων γιατρών, οι οποίοι απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό πως είχε συμπληρωθεί το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων τον μήνα.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να εξετάσει κάθε μήνα και χωρίς να ζητήσει χρήματα 200 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το αντίτιμο για τις επισκέψεις αυτές το λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ. Για όσους ασφαλισμένους τον επισκεφθούν μετά τους 200, έχει δικαίωμα να πληρωθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας από τους ίδιους τους ασθενείς.

Οι έλεγχοι κατέδειξαν πως γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις, αλλά ανέφεραν στους ασφαλισμένους πως τις είχαν συμπληρώσει και ζητούσαν επιπλέον χρήματα προκειμένου να χορηγήσουν συνταγή για φάρμακα ή διαγνωστικές εξετάσεις.

Δημ.Κ.

24 σχόλια:

  1. Για κατι τετοια ψευτοαρθρα ο λαος φωναζε στο Συνταγμα: Α....τες, Ρου....νοι, Δημοσιογαφοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιος ο μισθος σου Δημ. Κ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρηστε πως ολοι μαζι οι.....ανεξαρτητοι ψευτοδημοσιογραφοι αναπαραγουν τα non paper του ΥΠΥΓ ! Να που πανε τα ......λεφτα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιπερισπασμος δια των ......δημοσιορουφιανων για να δικαιολογησει το μπαταχτσιλικι! Αφου σε λιγους μηνες ολοι οι συμβεβλημενοι θα γινουν με παγια αντιμισθια, ποιο το νοημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγνοηστε τους Αλητες συσσωμος ο Ιατρικος Κοσμος και Πειθαρχικο σε οποιον εναρμονιστει για επικινδυνη πρακτικη εις βαρος των ασφαλισμενων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημ. Κ , δημοσιογραφια ειναι να βγαζεις ανωνυμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις φαιδροτητες του χρΕΟΠΥΥ; Τουλαχιστον......αξιζε τον κοπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρατηρηστε τα......αρθρα της Καθημερινης και το παραπανω! Προκειται για το .....ιδιο κειμενο!! Οι ΑΜΕΑ δημοσιογραφοι δεν τολμουν να αλλαξουν ουτε......κομμα !!! Ειναι πολλα τα.....λεφτα Αρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοσιουπαλληλικα ασχετοτετραποδα, σε ποια χωρα του πολιτισμενου κοσμου ισχυουν αυτα τα......καραγκιοζλικια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα ρε Μπαταχτσιμη , τοσο χρημα κλεβεις απο τους γιατρους, μονο την Πενυ και τον Δημ. Κ ......επιασες; Μονοφαγα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυπαλληλικα παρασιτα του χρΕΟΠΥΥ για να μην δινετε στοχο και γελοιοποιηστε, απο εδω και περα να μοιραζετε διαφορετικα κειμενα στα παπαγαλακια σας στον Τυπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο ονομαζεται μονομερης τροποποιηση της συμβασης και δεν προκειται να το τολμησει γιατι θα του κοστισει πολλα λεφτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει που όλοι αντιδράτε και δεν εκμεταλλευόσασταν αυτην την κατάσταση..καλό είναι να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους,δε νομίζετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μπαινει στην θεση του.....ψευτογιατρε;

      Διαγραφή
    2. Τώρα που έκανες.....break από την μυγοσκοτώστρα αργόσχολε και αργόμισθε Δημόσιε υπάλληλε του ανυπόληπτου ψευτοΟργανισμού, εξήγησε μας , πως ακριβώς σκεφτήκατε ότι οι συνταγές είναι νόμιμες αλλά οι επισκέψεις......παράνομες ? Είπες.....κάτι? Δεν άκουσα.....α,απλά.......κατάπιες την γλώσσα σου.......!

      Διαγραφή
    3. Μία χώρα της Δύσης που να ισχύουν αυτά; Όχι , δεν εννοώ την ......Ντίσνευλαντ , σφογγοκωλλάριε του Μπαταχτσίμη!

      Διαγραφή
    4. Όταν σε λίγους μήνες θα κυκλοφορείτε με.....περούκες, για να μη σας λιντσάρουν οι ασφαλισμένοι , κρατικοδίαιτοι κηφήνες μου , ΤΟΤΕ θα έχουν μπει ΠΛΗΡΩΣ τα πράγφματα στην θέση τους !

      Διαγραφή
  13. Εδώ έφαγες και συ και οι άλλοι όλες τις μονομερείς τροποποιήσεις της σύμβασης αυτη θαναι η δυσκολοχωνευτη; τέρμα οι μπίζνες με φαρμακεία και διαγνωστικά . Τυχερά τερμααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ποιο ειναι το εμποδιο....διανοια?

      Διαγραφή
    2. Δημ.Κ , άστο καλύτερα ! Έγινες πλέον περίγελος , χώνεψέ το ! Τουλάχιστον με το δωράκι του συκοφανΤάκη θα πας .....Πήλιο ! Κάτι είναι και .....αυτό!

      Διαγραφή
  14. Κανα.....επιχειρημα τεμπελχανα του Δημοσιου που επεστρεψες το χαρτι αξιολογησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουίζ ! Ποια η διαφορά ΞανθοΜαδούρο, Μπαταχτσίμη, Τάκη από τους Παπαδόπουλο, Ιωαννίδη ,Παττακό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλήθεια Τάκη , τι γίνεται ; Έμαθα οι γιατροί .....δέρνονται για να μπουν στις γυφτοΤΟΜΥ σου !!! Αληθεύει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙ 14 ΛΕΠΤΑ, ΤΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή