Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Χωρίς διοικητικό συμβούλιο ο ΕΟΠΥΥ μετά τη δημοσίευση του νόμου για την ΠΦΥ

Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει ο ΕΟΠΥΥ, μετά την δημοσίευση του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τον οποίο αλλάζει η σύνθεσή του. Σχεδόν δηλαδή ένα μήνα, ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις με αποτέλεσμα πολλά θέμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Health view.gr

Όπως αναφέρει μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών σε σχετική ανακοίνωση, σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι αποφάσεις για τις ενστάσεις των παρόχων που έχουν υποβληθεί για τις περικοπές των ελέγχων και σε πολλές περιπτώσεις αφορούν μήνες του 2016.

Παράλληλα άλλαξε και η σύνθεση της Επιτροπής εξέτασης των ενστάσεων η οποία –όπως καταγγέλλει η ΠΕΙΚ – «ασχολείται τον τελευταίο μήνα μόνο με τις ενστάσεις των φαρμακοποιών για τις περικοπές των αναλώσιμων του σακχαρώδη διαβήτη παραμελώντας για τις ενστάσεις των υπολοίπων παροχών που δεν έχουν στην λογική τους τον εκβιασμό με μορφές αναστολής των συμβάσεων !».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα καθώς εκκρεμεί ο ορισμός ενός μέλος από τα θεσμικά όργανα που συμμετέχουν στο συμβούλιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα κλείσει άμεσα και από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου