Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Φ.Σ. Αχαΐας: Αποφάσισε άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ



Για τα ιατροτεχνολογικά, αναλώσιμα και σκευάσματα ειδικής διατροφής

http://www.farmakeutikoskosmos.gr/

Ο Φ.Σ. Αχαΐας αποφάσισε και αυτός με τη σειρά του την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για ταιατροτεχνολογικά υλικά, αναλώσιμα διαβήτη και σκευάσματα ειδικής διατροφής "μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. 

Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους "για τις επιλεκτικές πληρωμές συλλόγων αλλά και ατόμων που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ με το νέο μνημονιακό σύστημα εκκαθάρισης" και διαμαρτύρονται έντονα για τη μη διόρθωση έως τώρα των τιμών αποζημίωσης σε πολλά είδη, στα οποία καλούνται ουσιαστικά "από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα χρήματά τους".

Επίσης αντιδρούν "για τις πολλές και αδικαιολόγητες περικοπές, σφάγιο στο βωμό της μνημονιακής υποχρέωσης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης".

Επίσης, αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να διανεμηθούν στους φαρμακοποιούς του νομού τα χρήματα που εισέρχονται στο ΔΙΛΟΦΑΡ, μόλις ολοκληρώνεται περίπου το 85% των αιτηθέντων συμβάσεων κάθε μήνα.

Τέλος η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα προκειμένου να καταδικάσει τη στάση του τοπικού ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ αλλά και του κεντρικού ΕΟΠΥΥ, που αποκρύπτουν από τους εκπροσώπους του Συλλόγου τους λόγους για τους οποίους 60 συμβάσεις συναδέλφων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο παραμένουν απλήρωτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πορεία της κινητοποίησης θα επανεξεταστεί στη Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει στις 18-9-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου