Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σκοπιμότητα, αμέλεια ή τεχνικό σφάλμα;




Virus

“Πέπλο” μυστηρίου καλύπτει την καθυστερημένη ανάρτηση των προτάσεων-παρατηρήσεων που κατέθεσαν οι τρεις μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι στην πλατφόρμα “opengov”, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την αναμόρφωση της Ιατρικής νομοθεσίας.

Η προθεσμία υποβολής σχολίων έληγε την Παρασκευή 25/8 και ώρα 14:00. Μέχρι εκείνη την ώρα στην πλατφόρμα, κάτω από τα άρθρα, δεν υπήρχαν αναρτήσεις από τους θεσμικούς εκπροσώπους των προαναφερόμενων ΙΣ. Και προφανώς δεν είθισται να ανεβαίνουν σχόλια μετά τη λήξη μίας προθεσμίας.


Τόσο, όμως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας όσο κι εκείνος της Πάτρας αλλά και της Θεσσαλονίκης – αν και τελευταία στιγμή – κατέθεσαν εγκαίρως τις θέσεις τους. Προς τούτο, μάλιστα, δημοσίευσαν αντίγραφο των αναρτημένων σχολίων, με ημερομηνία 25/8.

Μέχρι όμως και την Κυριακή το μεσημέρι, έπειτα από ρεπορτάζ του Virus (εδώ) στο opengov, δεν είχαν αναρτηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άρ. 4 εμφανίζονταν 6 σχόλια και σήμερα εμφανίζονται 12. Επίσης, στο άρ. 1 εμφανίζονταν 4 σχόλια, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να δει 9. Εξάλλου, στο πλαίσιο με το συνολικό αριθμό σχολίων σήμερα υπάρχουν 143, όταν χθες Κυριακή υπήρχαν μόλις 30!

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, μετά από την υποβολή σχολίου σε κάθε άρθρο εμφανιζόταν σημείωση που ανέφερε ότι: «Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί από το Διαχειριστή».

Τι συνέβη, λοιπόν; Πρόκειται για κάποια σκοπιμότητα ή για αμέλεια εκ μέρους των διαχειριστών της πλατφόρμας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κατά συνέπεια της κοινής γνώμης; Μήπως, απλά πρόκειται για τεχνικό σφάλμα στο σχετικό πρόγραμμα;

“Κάθε προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας και διασποράς ψευδών ειδήσεων εκθέτει τους εμπνευστές της και είναι ενδεικτική των σκοπών που υπηρετούν”τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, διαμηνύοντας ότι θα δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη την ανεξαρτησία των Ιατρικών Συλλόγων και την ισχυρή εκπροσώπηση του ιατρικού κόσμου.

1 σχόλιο: