Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ αποκλειστικά στο Iatropedia

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης είναι ο νέος ...παλιός πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έχει συνδέσει την πορεία του με την υπεράσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών στην Θεσσαλονίκη καθώς είναι επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει μιλώντας στο Iatropedia, πρέπει να ομαλοποιούν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και αναδειχτεί ο ρόλος του φαρμακοποιού!

"Το αποτέλεσμα των πρόσφατων αρχαιρεσιών έστειλε δύο σημαντικά μηνύματα προς την κοινωνία και την Πολιτεία. Το ένα είναι ότι το φαρμακείο αποτελεί κέντρο αναφοράς για το σύστημα φαρμακευτικής φροντίδας και το άλλο ότι ο κατήφορος των μνημονίων που έπληξε τα φαρμακεία αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , πρέπει να σταματήσει.

Έχοντας υπόψη αυτά τα μηνύματα , αλλά και με ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει ως προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι μονόδρομος για εμένα αλλά και για ολόκληρο το νέο ΔΣ, η ανάπτυξη του ελληνικού φαρμακείου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, με έμφαση πέρα από το προφανές που είναι η ομαλοποίηση αλλά κυρίως η διασφάλιση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, η ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού.

Συνολική στόχευση μας όμως θα αποτελέσει η επιστημονική, θεσμική και οικονομική ανάπτυξη του κλάδου. Στην πορεία αυτή σημαίνοντα ρόλο θα έχουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, ο ρόλος των οποίων θα αναβαθμισθεί και θα ενισχυθεί.

Πεποίθηση μας είναι ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία και την μαχητικότητα του , που του στέρησε η μνημονιακή λαίλαπα όλων των προηγουμένων ετών . Ως νέα Διοίκηση στρέφουμε το βλέμμα μπροστά, απορρίπτοντας τα λάθη του παρελθόντος και στήνοντας από την αρχή ένα πραγματικά αξιόμαχο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Επειδή όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό , πέραν του αγωνιστικού συνδικαλιστικού χαρακτήρα , οι σχεδιασμοί μας περιλαμβάνουν και την ενίσχυση του επιστημονικού χαρακτήρα του Συλλόγου, έτσι ώστε μέσα από στοχευμένες δομές , δράσεις και συνεργασίες, ο Φαρμακοποιός να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του και να αναδειχθεί η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του επαγγελματία υγείας και του επιστήμονα της Υγείας που είναι .

Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση , έγκαιρη προσαρμογή αλλά κυρίως μεθοδικότητα , σταθερότητα , αγωνιστικότητα και συνδικαλιστική ενότητα.

Είμαστε σε σημείο καμπής . Ο κλάδος αλλά και η χώρα πρέπει να βγάλουν από πάνω του τον ζυγό των μνημονίων. Τα χρόνια αυτά απέδειξαν πως οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές αλλά και οι δήθεν προοδευτικές ιδέες και απόψεις , απέτυχαν οικτρά.

Στη νέα εποχή που διαμορφώνεται ο φαρμακείο πρέπει να κατέχει κυρίαρχο ρόλο και ο φαρμακοποιός θα είναι και πάλι με ψηλά το κεφάλι. Στην προσπάθεια αυτή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα είναι μπροστά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου