Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Πολάκης για ΠΦΥ: Να περάσουμε σε μία άλλη λογική για την υγεία στις πόλεις



Για τη σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ, για τις 2.800 προσλήψεις που έρχονται ενόψει της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και για την διαφθορά στην υγεία καθώς και για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που θα αποδοθούν όπου υπάρχουν, μιλά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκηςστη «Νέα Σελίδα».

Ο κ. Πολάκης επίσης, επιτίθεται κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «έχει λερώσει τα χέρια του ως υπουργός».

Onmed.gr

«Για πρώτη φορά από τη συγκρότηση του ΕΣΥ θέλουμε να υπάρξει πρωτοβάθμια περίθαλψη στα αστικά κέντρα, που ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. Απευθυνόμαστε στις νέες γενιές γιατρών και τους καλούμε να στελεχώσουν το σύστημαγια να περάσουμε σε μια άλλη λογική πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις πόλεις,τόνισε και συνέχισε: 

«Θεωρούμε κυρίαρχη τη συνεισφορά του δημόσιου συστήματος, γιατί μόνο αυτό μπορεί να σχεδιάσει για τον πληθυσμό. Ο ρόλος των ιδιωτών είναι συμπληρωματικός. Δεν υπάρχει παράδειγμα σχεδιασμένης εφαρμογής πρωτοβάθμιας περίθαλψης που να την αφήσει κανείς στον ιδιωτικό τομέα».

Όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία αναφέρει πως «ήδη από τον πρώτο κύκλο της Επιτροπής αναδεικνύονται πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ειδικά αυτών που διαχειρίστηκαν ένα κοινωφελές ίδρυμα και μια πολύ καλή υγειονομική δομή, την οποία απαξίωσαν και εκπλειστηρίασαν. Γενικότερα στην Υγεία «παίχτηκαν» 85 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα που μπήκε σε κάποιες τσέπες. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, για παράδειγμα, είναι ένα μαυσωλείο διαπλοκής και διαφθοράς. Οι υπερτιμολογήσεις, που θα είναι ο τρίτος κύκλος της Εξεταστικής, είναι το σημείο όπου στήθηκε το γλέντι. Η διαδικασία θα οδηγήσει σε καταλογισμό ποινικών ευθυνών και σε απαίτηση επιστροφής χρημάτων από εταιρείες, πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του διοικητικού μηχανισμού».

Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε η ΝΔ στην κυβέρνηση για τη στάση της και την απουσία της από το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας αναφέρει, πως «μέσα και από αυτή την κριτική αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία, από κόμμα της Κεντροδεξιάς και του Κέντρου, έχει μετατραπεί σε ακροδεξιό μόρφωμα, βοηθούντων και των μεταγραφών».

Σχετικά με τις απειλές του κ. Α. Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής πως θα τον κλείσει φυλακή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Αυτό ξέρετε πώς λέγεται στην Ψυχιατρική; Λέγεται μετάθεση. Δηλαδή αποδίδω σε κάποιον άλλο αυτό που νιώθω ότι έρχεται σε εμένα. Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει πολύ καλά ότι έχει λερώσει πολύ τα χέρια του με τη θητεία του ως υπουργός Υγείας με όλα αυτά που έκανε. Ξέρει πολύ καλά ότι πλέον δεν υπάρχει η ασυλία που υπήρχε σε σχέση με τον έλεγχο κάποιων πραγμάτων για τα οποία είναι πολιτικά αλλά και ποινικά υπόλογος. Οπότε το να μεταθέτει σε εμένα ότι θα με κλείσει στη φυλακή δείχνει το άγχος που τον έχει καταβάλει σε σχέση με την εξέλιξη μιας σειράς υποθέσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου