Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Επιστολή ΙΣΗ προς Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 24/08/2017
Αριθμ. Πρωτ.: 1312

ΠΡΟΣ:
κ. Σωτήρη Μπερσίμη, Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΚΟΙΝ/ΣΗ:
κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, Πρόεδρο Π.Ι.Σ.

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

με απορία διαβάσαμε τη νέα τροποποίηση της Οδηγίας για τον τρόπο επισκέψεων των ασφαλισμένων στα ιατρεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών. Εκτός από μια ακόμη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης δεν μπορούμε να καταλάβουμε τί το νεώτερο προσκομίζει η καινούργια ανακοίνωση.

Η ύπαρξη ωραρίου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων σας προϋποθέτει την αλλαγή της εργασιακής μας σχέσης με τον οργανισμό κάτι που ακόμα δεν έχει συζητηθεί. Η όποια προσπάθεια γίνει για καταμέτρηση χρόνου ή για περιορισμό των ημερήσιων επισκέψεων, αυτόματα καταστρατηγείται με την ύπαρξη επειγόντων περιστατικών που δεν εμπίπτουν στους ανωτέρω περιορισμούς. Καθιερώστε όριο ετήσιας δαπάνης ανά ασθενή λαμβάνοντας υπόψη το φύλλο, την ηλικία και τη νοσηρότητα και εφαρμόστε την κάρτα υγείας ως μέσο καταγραφής και ελέγχου των επισκέψεων (όπως περιγράφετε στην πρότασή μας για την Π.Φ.Υ.). Αποτελεί τη μοναδική λύση εξορθολογισμού των δαπανών. Οι κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής δε διδάσκονται στα Οικονομικά Πανεπιστήμια και στα λογιστικά γραφεία αλλά στις Ιατρικές Σχολές και πουθενά δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για τους χρονικούς και αριθμητικούς περιορισμούς. 

Εάν παρόλα αυτά με δογματικό τρόπο επιθυμείτε την επιβολή ανούσιων πλαφόν παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ασφαλισμένους με δημόσια ανακοίνωση οτι πέραν των χρονικών και αριθμητικών αυτών ορίων η διαδικασία της ιατρικής επίσκεψης δε θα καλύπτεται από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης Γεώργιος Κοχιαδάκης

Ο Συντονιστής Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Νικόλαος Λαθουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου