Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο



Τρίτη 29 Αύγουστος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. ΤΙ θα πει για την Υγεία

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Υγείας για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της Έκθεσης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, στο επιτελείο της οδού Αριστοτέλους επικρατεί προβληματισμός σχετικά με το τι θα πρέπει να πει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για την Υγεία, καθώς το μεγάλο αγκάθι παραμένει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά οι ΤΟΜΥ.

Εκτός από τις προσλήψεις και τις εξαγγελίες για νέες προσλήψεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο νέο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ωστόσο το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αδιαφορία των γιατρών να καταθέσουν αιτήσεις για πρόσληψη στις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας φαίνεται ότι δημιουργεί έντονους προβληματισμούς.

Πολλοί είναι εκείνοι – όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr – που θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα πρέπει να κάνει εκτενή αναφορά στις ΤΟΜΥ παρότι αποτελούν…σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί να αποδειχθεί και στην πράξη ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα πρωτοβάθμια με ΕΣΠΑ και με περιορισμένους μισθούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δόθηκε παράταση έως τις 8 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι μία ημέρα μετά. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Παρότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ είναι χιλιάδες (19.300 όπως δήλωσε) απέφυγε να διευκρινίσει ποιες ακριβώς αφορούν σε γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ τι υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας: «Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη»

Γι αυτό και στο επιτελείο στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς ο φόβος εστιάζεται στο γεγονός ότι μπορεί να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της προκήρυξης ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις νέες ΤΟΜΥ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλοί γιατροί, ειδικά όσοι είναι κοντά στην κυβερνώσα παράταξη, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τις ΤΟΜΥ.

Άγνωστο παραμένει πως θα εξελιχθεί η προκήρυξη καθώς προς ώρας οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν ελάχιστες αιτήσεις για βεβαιώσεις που να απαιτούνται για τις ΤΟΜΥ.

7 σχόλια:

  1. ελπιζω ο Πρωθυπουργος να καταλαβει οτι ο Υπουργος που εχει και στηριζει ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.Ειναι ιδεοληπτικος και εχθρικος με τους γιατρους.Το συστημα που θελει να εφαρμοσει ειναι εξω απο καθε λογικη.Ενω στην χωρα μας υπαρχουν χιλιαδες ειδικευμενοι γιατροι και πολλες μοναδες του υ.ΙΚΑ αυτος θελει να τους καταργησει.Δεν θα μεινει λοιπον κανενας γιατρος στην χωρα μας με αυτες τις πολιτικες.Ας το καταλαβει ο Πρωθυπουργος.Αν μπορει και αν θελει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ;;;;;
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΟΘΟΥΝ,ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ.
    ΒΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, το θέμα είναι ότι αυτό θα το βρει μπροστά του ο επόμενος (η επόμενη κυβέρνηση). Τώρα τους δουλεύουμε τους Κουτόφραγκους. Ε, εκείνος που θα το βρεί ας το λύσει, τι να νοιάζει τους παρόντες;

      Διαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΩΝ 10.30, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΠΙΣΩ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ) Ο ΔΕ Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ FORUM (ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσιπρας ηδη αντιλαμβανεται το φιασκο των ΞανθοΤακηδων και των Βαρδαρο/Μπασκοζο/Μπερσιμηδων με την ΠΦΥ και κρυος.....ιδρωτας λουζει τους ΑΜΕΑ του ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που πρέπει να πεί, αλλά ντρέπεται.είναι οτι οι αριστεροί και οι σοσιαλιστές, με τις ιδέες τους για δωρεάν υγεία στο λαό....που βέβαια έχει ασφάλεια απο το ταμείο του ,θα πραγματοποιείτο , εάν και εφ'όσον υπήρχαν εύρωστα ταμεία με χρήμα,εάν και εφ΄όσον γινόταν σωστή ιατρική χωρίς κόλπα και κομπίνες, και υπήρχε σωστή διοικιτική οργάνωση και σχεδιασμός. Τώρα ταμείο με χρήμα δεν υπάρχει, Τώρα έμαθαν όλοι στο πάρτυ,γιατροί και ασθενείς. Τώρα σωστή διοίκηση και σχεδιασμός δεν υπάρχει. Αρα...ο σώζων εαυτόν σωθήτω....είτε ασθενής, είτε γιατρός. Μία πρόταση ρεαλιστική για τις μέρες που ζούμε θα ήταν να γίνουν τα ΤΟΜΥ , για τους μη έχοντες, αλλά οι γιατροί να μην είναι ούτε μόνιμοι,ούτε αποκλειστικής απασχόλησης. Να προσλαμβάνονται με συμβάσεις γιά ορισμένο ωράριο ,χωρίς περιορισμό επισκέψεων ,αφού βεβαίως καταργηθούν οι συμβάσεις στα ιδιωτικά ιατρεία των 200 συνταγών-δήθεν επισκέψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΕ 1:11 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΕΙΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ;

      Διαγραφή