Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ιατρική Νομοθεσία: Ισχυροποίηση της φωνής των γιατρών, δημοκρατία & ανεξαρτησία ζητά ο ΙΣΑ



Ισχυροποίηση της φωνής του ιατρικού κόσμου, δημοκρατία, ανεξαρτησία αλλά και εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων, είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινούνται οι παρατηρήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Ιατρική Νομοθεσία.

Onmed.gr

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κατέθεσε εγγράφως (αριθμ. πρωτ. ΙΣΑ 21935/25.08.2017 και αριθμ. πρωτ. Γραφείου Υπουργού 3422/25.08.2017) τις προτάσεις του αναφορικά με το Σχεδίου Νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων» στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με αφορμή το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης.

Περαιτέρω, την ίδια ως άνω ημέρα, ο ΙΣΑ, υπέβαλλε στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Υγείας τις κατ’ άρθρο παρατηρήσεις του ενώ ακόμα το Νομοσχέδιο ήταν ανοικτό σε σχόλια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από την υποβολή σχολίου σε κάθε άρθρο εμφανιζόταν σημείωση που ανέφερε ότι: «Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί από το Διαχειριστή». 

Αίτημα του ΙΣΑ είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων σ' ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη δημοκρατική εκπροσώπηση και την ισχυροποίηση της φωνής του ιατρικού σώματος. Κάθε προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας και διασποράς ψευδών ειδήσεων, εκθέτει τους εμπνευστές της και είναι ενδεικτική των σκοπών που υπηρετούν.

«Εμείς θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ιατρικών Συλλόγων και την ισχυρή εκπροσώπηση του ιατρικού κόσμου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε» καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου