Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Μισές δουλειές

Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου -και πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ- κ. Βαρνάβας, έδειξε ενδιαφέρον και πήρε πληροφορίες για την καταβολή των εφημεριών του γ΄ τριμήνου από το Υπ. Υγείας προς τα νοσοκομεία.

ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ανέβασε στην ιστοσελίδα ygeianet, το ποσό του γ΄ τριμήνου θα καταβληθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, στο σχετικό δημοσίευμα, ο γ.γ. του ΠΙΣ ενημερώνει το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων ότι το ποσό θα είναι αυξημένο κατά 8%, βάσει του νέου μισθολογίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρνάβας Δημήτριος
Αν όμως τα ποσά των εφημεριών θα είναι αυξημένα κατά 8%, γεννιέται το εύλογο ερώτημα: Γιατί το Υπ. Υγείας δεν αυξάνει τις πιστώσεις, αλλά και τη χρηματοδότηση, για την κάλυψη αυτής της διαφοράς;

Αντίστοιχο πρόβλημα έχει επισημανθεί με τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων για νυκτερινά, Κυριακές και αργίες, μετά την επαναφορά με νομοθετική ρύθμιση της αποζημίωσης στο ύψος που ήταν πριν την περικοπή από το νέο μισθολόγιο. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλά νοσοκομεία έχουν ζητήσει αύξηση της επιχορήγησης για εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές, μιας και τα ποσά που έχουν εγκριθεί, δεν επαρκούν. Όμως το Υπ. Υγείας κωφεύει!

Δεν ξέρουμε εάν γνωρίζει κάτι περισσότερο γι’ αυτό ο γ.γ. του ΠΙΣ, ούτε εάν διατύπωσε αντίστοιχη ερώτηση στο Υπ. Υγείας και το ΓΛΚ, όπου απευθύνθηκε. Το πιο πιθανό είναι να μην έκανε τέτοιες δύσκολες ερωτήσεις για να μην εκθέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την οποία στηρίζει σε κάθε επιλογή της. Εάν πάλι περιόρισε το ερώτημά του μόνο στο χρόνο καταβολής της τρίτης δόσης του ποσού για τις εφημερίες, τότε η ενημέρωση που παρέχει στους συναδέλφους του είναι σίγουρα λειψή.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για… μισές δουλειές που κατά τη γνώμη μας υποκρύπτουν (τουλάχιστον) μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου