Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΖΑΝΗ 22/8/2017

Ο Ι.Σ.Κοζάνης απορρίπτει τις επιχειρούμενες αλλαγές για τις ιατρικές επισκέψεις από τον ΕΟΠΥΥ, κρίνοντας αυτές αντιδεοντολογικές ( ο χρόνος καθορίζεται από τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής, ορίζεται σε 15' ανά εξέταση ασθενή), αντικοινωνικές (μέχρι 20 ασθενής την ημέρα, μετά τι;).

Επιχειρείται δε η επανεφαρμογή ανώτατου ορίου ανά εβδομάδα αγνοώντας την παταγώδη αποτυχία πριν από χρόνια παρόμοιας ρύθμισης.

Τέλος ζητείται δήλωση ωραρίου λειτουργίας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι το ιατρείο δεν είναι εμπορική επιχείρηση και ο/η ασθενής μπορεί να αναζητήσει την βοήθεια του ιατρού οποιαδήποτε χρονική στιγμή (ημέρας ή νύχτας), οποιασδήποτε μέρας (εργάσιμης ή μη).

Όλα τα παραπάνω εφόσον εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν για μια ακόμη φορά στην απαξίωση και χλευασμό του Ιατρικού Σώματος. Αν τελικά ο στόχος είναι η κοινωνική σπίλωση - αναταραχή ώστε να αναζητηθεί - στηριχθεί η σωτήρια λύση του ΤΟ.Μ.Υ. θα φανεί στο άμεσο μέλλον και θα κριθεί από τους πολίτες.

Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να επισημαίνουμε, να παρεμβαίνουμε και να αποτρέπουμε πρακτικές και πολιτικές που υποβιβάζουν το Δημόσιο αγαθό της Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ              ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά. Ας ενωοθούν επιτέλους κάποιοι Ιατρικοί Σύλλογοι για περισσότερο συντονισμένες προσπάθειες , αφού αυτοί που θα το έκαναν ευρίσκονται σε μόνινες διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή