Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Δήλωση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25-8-2017

ΘΕΜΑ : Δήλωση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠατούληςΤην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τη ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα κρατήσει όρθια και κυρίως όσοι ασθενείς χρειάσθηκαν τις υπηρεσίες υγείας. Δυστυχώς μάλιστα κάποιοι άτυχοι πολίτες πλήρωσαν αυτή την κατάσταση με τη ζωή τους . Όπως ασθενείς που χρειαστήκαν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεν βρήκαν, καρκινοπαθείς που δεν έκαναν εγκαίρως τη θεραπεία τους , ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρείται να δομηθεί διακατέχεται από προχειρότητα και ιδεοληψία. Αντιμετωπίζει τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας ενώ προβλέπει για τους πολίτες φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Εμείς ευχόμαστε να επιτύχει η στελέχωση των ΤoΜΥ. Ωστόσο καλό θα ήταν να διασφαλιστεί τουλάχιστον η στέγαση τους . Γιατί το να προσλαμβάνεται προσωπικό που δεν γνωρίζει κανείς που θα πάει είναι ένα ακόμα δείγμα μιας παράλογης και πρόχειρης αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού και κρίσιμου εγχειρήματος .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου