Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Νέοι όροι για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ - kathimerini.gr

Από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε επίσκεψη ασθενούς στον γιατρό θα διαρκεί 15 λεπτά.

Επανειλημμένως έχουν γίνει καταγγελίες, έλεγχοι και συστάσεις, ενίοτε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. Ωστόσο η μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα, συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λαμβάνει νέα μέτρα: από 1ης Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΠΥΥ βάζει «πλαφόν στο πλαφόν», αφού ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να δέχεται το ανώτερο 20 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που θα διαρκεί η κάθε επίσκεψη είναι 15 λεπτά.

Αφορμή των νέων μέτρων είναι έγγραφα της –πρώην πλέον– γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν-προτείνουν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες και ελέγχους για τη «συμπεριφορά» ορισμένων γιατρών σε σχέση με το πλαφόν των επισκέψεων. Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήλεγξε 30 και πλέον συμβεβλημένους γιατρούς που απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα, για τις οποίες οφείλουν –με βάση τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ– να μη ζητούν αμοιβή επίσκεψης.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και άρα δεν δικαιούνταν να αιτούνται αμοιβή. Ο «άτυπος τιμοκατάλογος» για τις εκτός πλαφόν επισκέψεις εξαρτάται και από τις υπηρεσίες (συνταγή φαρμάκων ή/και παραπεμπτικό διαγνωστικών εξετάσεων): 5-10-20 ευρώ ή και περισσότερο.

Επιπλέον, οι κατά καιρούς έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ έχουν καταδείξει περιπτώσεις γιατρών που καταχώριζαν νέες συνταγές σε ασφαλισμένους κάθε τρία λεπτά ή ακόμα και περίεργες ώρες, όπως 2-3 τα ξημερώματα, αντιστοιχώντας ταυτόχρονα την κάθε συνταγή με επίσκεψη ασφαλισμένου. Οι συνταγές ήταν πραγματικές, όχι όμως και οι επισκέψεις ασφαλισμένων ώστε να δικαιολογείται η εξάντληση του πλαφόν.

Απλώς οι ασφαλισμένοι καλούνταν τηλεφωνικά να περάσουν για να αφήσουν το βιβλιάριό τους, προκειμένου ο γιατρός να τους γράψει κάποια στιγμή τα φάρμακα, ή ακόμα η συνταγογράφηση γινόταν απλώς με τη χρήση του ΑΜΚΑ. Αρκετοί γιατροί δεν χρησιμοποιούν το εργαλείο των τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών σε ασφαλισμένους –«πάγιους πελάτες τους»– με χρόνια προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να δηλώνονται επισκέψεις-συνταγογραφήσεις σε μηνιαία βάση. Και σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί δεν τηρούν την υποχρέωσή τους να δηλώνουν-αναρτούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ τα προγραμματισμένα τους ραντεβού, προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι οι οποίοι όταν καλούσαν για να προγραμματίσουν επίσκεψη βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η οποία κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος από τον Μάρτιο του 2015. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ύπαρξη κεντρικής διαχείρισης για το τηλεφωνικό «κλείσιμο» των επισκέψεων ασφαλισμένων σε συμβεβλημένους γιατρούς, τον καθορισμό ημερήσιου πλαφόν επισκέψεων και ελάχιστου χρόνου διάρκειας επίσκεψης (ανάλογα με την ειδικότητα) και τη σύσταση σε συμβεβλημένους γιατρούς να κάνουν συχνότερη χρήση της δυνατότητας χορήγησης «επαναλαμβανόμενης τρίμηνης ή εξάμηνης συνταγής».

Τελικά ο ΕΟΠΥΥ πρόσφατα προανήγγειλε την αλλαγή των όρων για τον προγραμματισμό των ραντεβού. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, από τις αρχές του επόμενου μήνα ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να δέχεται το ανώτερο 20 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα, «ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ο ελάχιστος χρόνος επίσκεψης θα είναι τα 15 λεπτά της ώρας. Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΔΑΠΥ Παροχών το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

44 σχόλια:

  1. Ενα ολοκληρο κείμενο για να περιγράψει την αγωνιώδη προσπάθεια, που κά νει ο μεσος ελευθεροεπαγγελματιας γιατρος για την επιβίωση του. Πουθενά δεν έχει αναφερθεί οτι για παράδειγμα το δημόσιο μετακύλισε το κόστος έκδοσης 15 -20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΩΝ συντογολογιων και άλλων τόσων ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΌ. Τον πείραξε το εξευτιλιστικο για αμοιβη γιατρού 5ευρώ. Τωρα που ελυσαν το προβλημα ο γιατρος που έλεγε οτι κάλυψε 200 επισκεψεις δεν μπορει να καλυψει τωρα 20 , και με το 21 ο τι γίνεται πληρωνει; και ο ενδιάμεσος που θέλει να πληρώσει τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ , στο ενδιάμεσο δεν θα μπορεί; Απλες ερωτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυψτε,γλυψτε ψευτοδημοσιογραφοι τα λαμογια του χρΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακου τι γραφει το......οι συνταγες ηταν.....πραγματικες οχι ομως η επισκεψη !!!!! Αυτα τα ......ζωα μας κυβερνουν συναδελφοι ! Και αυτα επισης ......δημοσιογραφουν !!! Πως γινεται να ισχυει η συνταγη οχι ομως η επισκεψη! Και εγω εχω συντσγογραφησει νυχτα για να κερδισω χρονο και την επομενη μερα στο ραντεβου μου υπεγραψαν τις επισκεψεις! Που ειναι η ......απατη! Ζωα Πολιτικοι, Ζωα Διοικητικοι, Ζωα δημοσιογραφοι,ΖΩΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ .Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ .ΑΡΑ!!!! ΗΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΕΥΤΙΚΗ!! ΕΙΔΕΣ ΛΥΘΗΚΕ Ο ΓΡΙΦΟΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. Τι έγραψες ......ακατοίκητε ? Τα φαρμακεία......συνταγογραφούν?

      Διαγραφή
    3. Προφανώς το έγραψες ειρωνικά προς τον ΕΟΠΥΥ, γιατί αν το πιστεύεις χρειάζεσαι επείγουσα .....αποτοξίνωση !

      Διαγραφή
    4. ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΩΣ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ .ΠΑΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΙΝΕΙ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΙΝΕΙ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ .ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ;;;;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

      Διαγραφή
    5. Και τι εμποδιζει τον φαρμακοποιο να παρει το ταληρο και να παει στον γιατρο; Θεωρειτε οτι ο ισχυρισμος συμπληρωθηκαν οι 20 επισκεψεις ειναι πιο ......δυσλολοχωνευτος απο την συμπληρωση των 200; Ε, δεν πατε καλα

      Διαγραφή
    6. Εχω ακουσει κρουσματα συναδελφων που ζητουν (βεβαια και ο χρΕΟΠΥΥ .....πιστολιαζει!)χρηματα αν και ποτε αυτον τον μηχανισμο! Αλλα τι εμποδιζει τον φαρμακοποιο και τον γιατρο να συνεχισουν την ......μπιζνα? Τιποτα .....υποψιασμενε και ......κατοικημενε υπαλληλε ! Απλα εγω θα τρωω τεταρτο στην συνταγογραφηση και.....τεταρτο στην ......περιτονιτιδα ! Για αυτο σου λεω οτι ολα αυτα ειναι προσχηματικα για να εκβιαζετε τους γιατρους! Αν θελατε να πιασετε παρανομουντες θα βαζατε αστυνομικους ως ασθενεις στην διαδικασια οπως και στο φακελακι και θα τελειωνατε! Αλλος ομως ειναι ο σκοπος σας......

      Διαγραφή
    7. Αυτα που κατ εξαιρεσιν γινονται, ευκολα αντιμετωπιζονται απο την Αστυνομια! Δεν διαλυεις ολο τον χρονο λειτουργιας του ιατρειου με καινοφανεις για την πολιτισμενη Δυση μπουρδες δηθεν για να σταματησεις μια παρανομια που δεν βλεπω και τι θα φοβηθουν απο τις μπερσιμολαμακιες! Απλα προσπαθειτε να εκβιασετε τον ιατρικο κοσμο να ενταχθει στην πρωτοβαθμια .....κτηνιατρικη φροντιδα υγειας που ετοιμαζετε

      Διαγραφή
    8. Το πλαφον ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕ, πολλες ειδικοτητες πχ Π/Θ, Κ/Δ μπορουν πολυ ευκολα να το γεμισουν χωρις να παρανομησουν! Το εξωτικο σεναριο που περιγραφεις μονο με καταγγελια ασφαλισμενου η αστυνομικους/ασθενεις αντιμετωπιζεται. Οτι εκαναν πριν οι οποιοι επιορκοι θα κανουν και μετα, τοσο απλα! Εμεθς χρονο για να εξετασουμε τα σοβαρα περιστατικα μας, που θα βρουμε;

      Διαγραφή
    9. Για να πιασετε λοιπον Κλουζω του χρΕΟΠΥΥ τους 50 που κλεβουν ετσι, τιναζετε στον αερα την διαγνωση\συνταγογραφηση σε ολο το συστημα !!!!! Κατι σκεφτηκατε εσεις οι Αινσταιν που οι μπουμπουνες αμερικανοι, αγγλοι, γαλλοι, γερμανοθ αγνοουν ! Ευγε, πρωτοπορια !!!

      Διαγραφή
    10. Κλασσικη συνταγη των φασιστων , η γενικευση του ατομικου και η συλλογικη τιμωρια!

      Διαγραφή
    11. Εσύ που όλα τα καταλαβαίνεις , κάτι έχεις να σχολιάσεις για το γεγονός ότι πάμε Σεπτέμβρη και οι συμβεβλημένοι έχουν πληρωθεί μόλις τον Φεβρουάριο ? Είπες......κάτι.....?

      Διαγραφή
    12. Γιατί , οι παλιοτεροι δεν τα έλεγαν ; Και τι έκαναν ; Τίποτα ! Οι τωρινοί όχι μόνο τίποτα αλλά και επιπλέον ......μαντάρα !

      Διαγραφή
    13. Κάποιος μουζίκος έκλεψε από την αποθήκη του κολχόζ λόγω λιμού! Τι έκανε η ΤσεΚα ? Έκαψε όλο το χωριό εκτελώντας κάθε μουζίκο που είχε δεύτερη ......κατσίκα ! Έτσι λειτουργεί ο σταλινικός εγκέφαλος !

      Διαγραφή
    14. Εσύ κάνεις τον Κινέζο για όσα τραγελαφικά γίνονται αγαπητέ! Αναξιοπρεπείς αμοιβές, καθυστέρηση 6 μηνών , κατασυκοφάντηση του Ιατρικού Κόσμου (τσιμουδιά όμως για τα.....όργια με τα φακελάκια στο Δημόσιο!) , πλήρης απορρύθμιση της ιατρικής εργασίας με ηλίθιους κανονισμούς, μονομερείς μετατροπές της σύμβασης από την ......Αριστερή κυβέρνηση (σύμβασης που το Κράτος ......δεν υπέγραψε!!!!!) ! Κάποιο σχόλιο ;

      Διαγραφή
    15. Ενταξει να δεχτω οτι υπαρχουν ηλιθιοι που δινουν 5€ τον φαρμακοποιο ενω ειναι να τζαμπα (ο ηλιθιος βεβαια παντα θα βρει τροπο να δωσει τα λεφτα του σε εναν αετονυχη !), η αναγκη ομως για συνταγη υπαρχει ! Η επισκεψη θα επρεπε να γινει και αν ακομη δεν εκανε......παραγγελια σε φαρμακοποιο! Δεν σας περνα καν μπολσεβικοισοπεδωμενοι εγκεφαλοι οτι υπαρχουν πολλοι γιατροι που τους προτιμα ο κοσμος? Που ειναι η καταχρηση? Αν πανε πιο πολλοι στον α θα πσνε λιγοτεροι στον β, η ζητηση μενει η ιδια ! Αν προτιμουν τον α και συμπληρωσε τις 200 ας πανε στον β ! Αλλιως τι κλαιγονται για το 5€ ? Ναχαμε να......λεγαμε !

      Διαγραφή
    16. Γεια σου! Ειμαι ο .....φαρμακοποιος που παιρνει το ταληρο ! Τωρα να αρχισω να το ζηταω απο τις....11 του μηνος ;

      Διαγραφή
    17. Φιλε φαρμακοποιε, οχι μονο μπορεις αλλα καντο και .....δεκαρικο !

      Διαγραφή
  4. Κ. Μαστορακου, εξηγηστε στα.....τεμπελχανιδια του ψευτοΟργανισμου οτι δεν γινεται να ειναι πραγματικη η συνταγη και......ψευτικη η επισκεψη! Καταλαβαινετε τωρα γιατι δεν θελουν την......αξιολογηση οι δημοσιοανικανοι; Γιατι θα καταληξουν σε.....Ασυλα Ανιατων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει οι ακατοικητοι τυπου ......Τακη να χρειαζονται 3 εβδομαδες για να καταχωρισουν συνταγη αλλα ενας σοβαρος γιατρος, ναι του φτανουν 3' ! Ειστε τοσο ασχετοι με το αντικειμενο που ουτε πως γινεται η συνταγογραφηση ξερετε κηφηνες του ΕΟΠΥΥ και τροφιμοι δημοσιογραφοι! Εχεις αυριο 7 πχ συνταγογραφησεις που ξερεις τι ειναι! Καθεσαι το βραδυ και τις γραφεις σε 2' την καθεμια χτυπωντας την επισκεψη! Την επομενη ο ασθενης σου υπογραφει την επισκεψη και τελειωνεις σε .....1' με τα καλημερα/τι κανετε !!! Κερδιζεις πολυτιμο χρονο για εξεταση και αλλες δουλειες?
    ΥΓ βαζετε για ......Επιθεωτητες, ασχετους?Ειναι δυνατον η ασχετη Επιθεωρητρια να ειναι τοσο αδιαφορη που δεν αντιληφθηκε καν τι γινεται? Για κλαματα ειστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχα......ρε αχρηστοι τον αστυνομο Σαινη βαλατε να ψαξει το θεμα; Χαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχαχα πραγματικες συνταγες......ψευτικες χαχαχαχαχσχαχαχαχσ επισκεψεις χαχαχαχαχαχαχαχαχα......γελουν και τα ......στηθοσκοπια..
    ......χαχαχαχαχαχαχαχα.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως μας το ειπε ο Κισιγκερ και μας πειραξε; Καθε λαος εχει την κυβερνηση που του αξιζει !!! Αν οντως πιστευουν οτι οι συνταγες ειναι πραγματικες αλλα οι επισκεψεις καλπικες, εχουμε να κανουμε με επικινδυνους ψυχοπαθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τώρα μάλιστα λύθηκε το πρόβλημα...... 10Χ20 =200 ...σε 10 μέρες έφυγε το λαφόν μετά πληρώνουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ολα κι ολα! Ο Σωτηρης δινει .....λυσεις! Οχι αστεια.....

      Διαγραφή
  9. Παρατηρηστε την εμφανως καθοδηγουμενη, συντονισμενη επιθεση στον Ιατρικο Κοσμο με επιχειρηματα του......δεν το γραφω για να μην κοπει το σχολιο ,απο δηθεν δημοσιογραφους που ολοι δημοσιευουν το......ιδιο κειμενο !!!!? Τοση ξεδιαντροπια ! Απροκαλυπτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτο το.....τζιμανι, η επιθεωρητρια, συγγενης του Κλουζω ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κλεινουμε ΟΛΟΙ τα ιατρεια και Πειθαρχικο στους Προσκυνημενους ! Ως εδω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πεννυ μου, εψαξες να βρεις σε ποια σοβαρη χωρα εχουν τετοιους γελοιους κανονισμους? Αλλα δεν τα γραφει αυτα το χαρτι του χρΕΟΠΥΥ ,ετσι? Ασε που αν γραψεις δικο σου κειμενο θα πρεπει να βρεις που.......μπαινουν οι τονοι! Αλλος μπελας και αυτος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδη τωρα, αυτην την επιθεωρητρια την πληρωνε μισθο το ελληνικο κρατος; Της χορηγει και συνταξη; Η γυναικα τοσα χρονια ουτε πως γινεται η συνταγογραφηση καταλαβε !!!!! Ειπαμε οι ΔΥ δεν ειναι και οι εξυπνοτεροι/εργατικοτεροι ανθρωποι του κοσμου ! Αλλα ποση ασχετοσυνη και αδιαφορια μπορει να υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πεννυ εχουν παρει στην Καθημερινη πρεφα οτι εισαι παπαγαλακι του Πολακη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρατηρηστε την ΠΛΗΡΗ περιφρονηση των Αλητων του χρΕΟΠΥΥ προς τις παρεμβασεις ΟΛΟΥ του Ιατρικου Κοσμου ! Σε τι διαφερει ο φασιστας Αδωνις απο τον Αριστερο Ξανθο? Α, ο Αδωνις οσο κλοουν και να ειναι.....πληρωνε οταν επαιρναν την δοση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα καλα κ. Μαστορακου ειναι δυνατον ολοι οι συλλογοι και οι οι ενωσεις να ειναι εναντιον και τα δημοσιουπαλληλικα αποβρασματα να μην κανουν ουτε καν εναν προσχηματικο διαλογο; Μαλιστα αυτο με δικαιολογιες/ανεκδοτα, αληθης η συνταγογραφηση, ψευδης η.....επισκεψη; Ειναι τοσο ηλιθιοι; Η απλα Δολιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδη αν τωρα εγω ειμαι γιατρος που κανω αυτα που λεει ο υπαλληλος πιο πανω,πρεπει να σκιαχτω; Κριμα , ειμαι πολυ λιγος για να συλλαβω την σκεψη των ΜπερσιμοΤακηδων, απο τι κινδυνευω;Μηπως να πω τον Φαρμακοποιο να ζηταει ......δεκαρικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. α. Το να γραφεις ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ την ιδια αγωγη σε εναν ασθενη χωρίς καν να σηκωθεις να του παρεις μια πιεση βρε αδερφε ή να ρωτησεις πως τα παει , ειναι συνταγογραφηση και ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ . 6μηνη φυσικα ποτε.
    β. φιλε που εγραψες για το 5ευρο και τα φαρμακεια. Ξεχνας τα μικροβιολογικα. Και στην τελικη οταν παει ενας ασθενης και λεει "κανε ενα τσεκ απ" στον μικροβιολογο και η συνταγογραφηση γινεται μετα σε "συνεργατη" ιατρο , απαξιωνεται η ιδια η Παθολογια και η Γενικη Ιατρικη. Και βλεπεις παλιες εξετασεις σε εναν ασθενη , κατι βισμουθια ουρων 24ωρου , σεληνιο ορου , μαγγανιο , και ψαχνεις να βρεις μια ρημαδα κρεατινινη και δεν εχει γινει ποτε.
    γ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψευτογιατρε που με αμοιβη σχολιαζεις:
      α) λες ΨΕΜΜΑΤΑ οτι η συνταγογραφηση γινεται χωρις ελεγχο.Ελεγχος υπαρχει και με επικοινωνια γιατρου ασθενους ολο το ενδιαμεσο διαστημα και επι τοπου στην συνταγογραφηση τοσο οσο χρειαζεται, φυσικα οχι καθε φορα αλλα επι ενδειξεων και αναλογα με τον χρονο που μεσολαβησε απο την τελευταια φορα.ΠΟΤΕ εξαμηνη ουτε τριμηνη διοτι ακριβως αποκλειουν τον επανελεγχο.
      β) βλακειες λες και για τα μικροβιολογικα διοτι στηνεποχη μας διαγνωση χωρις εργαστηριακα η/και ακτινογραφια ειναι τσαρλατανισμος σαν αυτον που πατε να στησετε με την Κτηνιατρικη σας ΠΦΥ! Ουτε αποτελει προκλητη ζητηση το να σου φερει τις παραγγελιες ο φαρμακοποιος αφου ανταποκρινεται σε πραγματικα αιτηματα ετσι και αλλιως οι επισκεψεις θα γινουν. Το ταληρο αν υφισταται υπαρχει και η Αστυνομια αλλος ομως ο στοχος και ο Δολος! Και μην πολυσυγχαιρεις τρολακο-μη γιατρε τον......φιλο γιατι εισαι το ιδιο προσωπο!Οι εξετασεις που δινονται σχεδον παντα ειναι οι τυπικες εκτος επι ενδειξεων καο εσυ ΨΕΥΤΗΣ που πιανεσαι απο εξαιρεσεις!
      γ) φυσικα και δεν εχουν πατηματα ,απλα γενικευουν το ατομικο , συκοφαντουν και επιβαλλουν συλλογικες τιμωριες ως γνησιοι φασιστες!
      Εσυ παντως γιατρος δεν εισαι! Ολα οσα γραφεις δειχνουν αγνοια, προκαταληψη και ......εντυπωσιαζει που δεν σε απασχολει που θα τρως 15' στην......συνταγογραφηση ΠΑΝΤΑ! Γιατρος? Ουτε για......πλακα!

      Διαγραφή
    2. Καποια χωρα του πολιτισμενου κοσμου που να ισχυουν οι αρλουμπες Μπαταχτσιμη, θα μας πεις ψευτογιατρε;

      Διαγραφή
    3. Τεμπελαρας ΔΥ στο ΥΠΥΓ, ισως ......γυαλιζει τα παπουτσια του Μπαταχτσιμη με την γλωσσα! Σιγουρα γυρισε και το φυλλο αξιολογησης !

      Διαγραφή
    4. Κοίτα. Με το να με αποκαλείς ψευτογιατρό επί πληρωμή , χάνεις τα ορισμένα δικαια σου. Μη γενικεύεις ότι 'ολοι οι συνάδελφοι είναι σωστοί. Εκτός και εάν όντως το πιστεύεις αυτό. Ξαναγράφω: εάν δεν είχαν πατήματα (όχι μόνο οι τωρινοί αλλά και οι αυριανοί) δεν θα μας άγγιζε τίποτα. Και επειδή σε κόβω μάλλον για νέο γιατρό όπως είμαι και εγώ , φαντάζομαι πως θα ήθελες οι παλιές πρακτικές να εκλείψουν. Γιατί και εσύ και εγώ πληρώνουμε τα σπασμένα της προηγούμενης γενιάς. Για να απαλλαγούμε από τους αλεξιπτωτιστές που μας κυβερνάνε , πρεπει να είμαστε ενηωμενοι αφού όλοι το ιδιο ζηταμε: αξιοπέρεπεια στα ιατρεία μας. Ειναι η πρώτη και η τελευταια φορα που σου απανταω σοβαρα. Να ξερεις πως οτι και να γραψεις , καταλαβαινω οτι εισαι εσυ.

      Διαγραφή
    5. Αν εισαι γιατρος που ΔΕΝ προκυπτει απο τα γραφομενα, πως γινεται να μην σε ενοχλει το 15'? Που βλεπεις την προσπαθεια για βελτιωση σε οσα ανακοινωθηκαν? Κρατας Ιατρειο ετσι? Προφανως ειμαι .....ΕΓΩ αφου σου απαντω και δεν απαντας καθολου σοβαρα διοτι εγω περα απο το να σε πω ψευτογιατρο κατερριψα ενα ενα τα δηθεν επιχειρηματα σου, εσυ? ΣΙΩΠΗ ! ΤΕΛΟς καποια σοβαρη χωρα της Δυσης που να ισχυουν οι ανοησιες που σε.....ενθουσιασαν?

      Διαγραφή
    6. Αντε μια τελευταια. Ποια 15 δεν με ενοχλουν ? Θεωρω πως δεν πρεπει να υπαρχει πλαφον ασθενων στο μηνα. Ετσι, οποιος κανει καλα τη δουλεια του θα εχει και το αναλογο αποτελεσμα οικονομικα.Ο αριθμος των ασθενων ειναι συγκεκριμενος. Διαλεγουν αυτοι. Πιστευω οτι για εναν κλινικο γιατρο δεν πρεπει να ειναι ιδια η αμοιβη η απλη επαναλαμβανομενη συνταγογραφηση με την κλινικη εξεταση. Το ιδιο ειναι δηλαδη γραψε γιατρε μια απο τα ιδια με το 'καλημερα. Εκανα εξετασεις και εχω 300 γλυκοζη'. Το ιδιο ειναι? Πιασ'τ'αυγο και κουρευτο. Αξιζει 10 ευρω? Να αναλαβεις διαβητικο, υπερτασικο , ασθενη με παρατεινομενο εμπυρετο? Εσυ θα κατσεις να παλεψεις. Ο παλιος θα τον φουνταρει νοσοκομειο. Με τους παλιους τα εχω παρμενα και τους ιατρικους συλλογους .Καρδιολογος ειμαι. Εληξε.

      Διαγραφή