Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΙΣΑ σε Α. Ξανθό: Ανήκουστο να παραμένουν οι ιατροί απλήρωτοι



Ενημέρωση για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Οnmed.gr

Στην επιστολή αναφέρεται πως σε πολλά νοσοκομεία οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τις αρχές του 2017.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά ενημέρωση, όπως επισημαίνει στην επιστολή του, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ.

Χαρακτηρίζει δε "ανήκουστο" οι ιατροί να παραμένουν συνεχώς απλήρωτοι.

Το κείμενο της επιστολής: 

"Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ"

Αξιότιμοι κε. Υπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνέχεια δημοσιευμάτων και ενημέρωσης από γιατρούς – μέλη μας, πληροφορήθηκε ότι σε πολλά Νοσοκομεία του ΕΣΥ οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τις αρχές του έτους 2017.

Επειδή σε ένα μεγάλο αριθμό Νοσοκομείων οι δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες συνιστούν βασική προϋπόθεση της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, σας καλούμε όπως μας ενημερώσετε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αποπληρωμή των ανωτέρω δεδουλευμένων των ιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ και σε κάθε περίπτωση όπως μας δώσετε σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Σε μια εποχή, όπου οι μισθοί των ιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευόμενων έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανήκουστο οι ιατροί να παραμένουν συνεχώς απλήρωτοι.

Παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου