Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ν.Δ.: Πάνω από 1.000 γυναίκες αναμένουν για ψηφιακή μαστογραφία σε μονάδα ΠΕΔΥ της Πάτρας



Στην αδιαφορία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στις σοβαρές δυσλειτουργίες του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Onmed.gr

Στο κεντρικό κτήριο της Γούναρη (ΕΦΚΑ) στην Πάτρα, οι ανελκυστήρες βρίσκονται σε αχρηστία εδώ και 3,5 μήνες, γεγονός που κάνει δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση των ασθενών ειδικά όσων έχουν κινητικά προβλήματα στα ιατρεία που στεγάζονται στον 3ο όροφο, τονίζουν οι τομεάρχες και προσθέτουν: «Επίσης, εδώ και έναν (!) χρόνο δεν λειτουργεί ο μαστογράφος αφού έχει μεταφερθεί στην Ιθάκη ο ψηφιακός εμφανιστής και δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Αυτό έχει οδηγήσει τις γυναίκες να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και να επιβαρύνονται οικονομικά. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα βρεθούν λύσεις για τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Καθημερινές είναι πλέον οι καταγγελίες εργαζομένων και πολιτών για τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία ΠΕΔΥ. Η πολιτεία όμως δε φαίνεται να ενδιαφέρεται να βρει λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσλειτουργίες.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό κτήριο της Γούναρη (ΕΦΚΑ) στην Πάτρα οι ανελκυστήρες βρίσκονται σε αχρηστία εδώ και 3,5 μήνες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα ιατρεία στεγάζονται στον 3ο όροφο με αποτέλεσμα η μη λειτουργία των ανελκυστήρων ουσιαστικά να τα απομονώνει και να αναγκάζει τους πολίτες να χρησιμοποιούν, εάν μπορούν, τις σκάλες. Επομένως, δημιουργούνται προβλήματα σε ανθρώπους άρρωστους, σε πολλές περιπτώσεις με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται συστηματικά και ειδικά στην περίοδο του καλοκαιριού.

Επιπλέον, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα εδώ και έναν (!) χρόνο δεν λειτουργεί ο μαστογράφος από τον οποίο σύμφωνα με καταγγελίες λείπει ο ψηφιακός εμφανιστής, ο οποίος είχε μεταφερθεί στην Ιθάκη και ακόμα δεν έχει επιστρέψει. Το εν λόγω πρόβλημα είναι σοβαρό και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης δεδομένου ότι πολίτες αναγκάζονται να απευθύνονται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους και ως εκ τούτου να επιβαρύνονται οικονομικά και συνάμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια «ουρά» για μία ψηφιακή μαστογραφία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 γυναίκες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναμονή προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία ψηφιακή μαστογραφία με το πρόβλημα διαρκώς να διογκώνεται.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Έχετε γνώση των εν λόγω προβλημάτων στο κτήριο του ΕΦΚΑ της Πάτρας; Αν ναι, σε ποιες σχετικές ενέργειες έχετε προβεί έως σήμερα για την επίλυσή τους;

2. Θα επιστρέψει ο ψηφιακός εμφανιστής του μαστογράφου της Πάτρας από την Ιθάκη ή προβλέπεται να προβείτε σε άλλες άμεσες ενέργειες; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα των όποιων ενεργειών σας προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να μπορούν να πραγματοποιήσουν οι γυναίκες στην Πάτρα την τόσο σημαντική για την υγεία τους ψηφιακή μαστογραφία, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου