Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αγγλία: Ζητούνται 10.000 επαγγελματίες υγείας ως το 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροι βρετανίας
Το αγγλικό σύστημα υγείας (NHS England) ετοιμάζει διεθνές γραφείο πρόσληψης γενικών ιατρών, με στόχο να προσελκύσει 2.000 ξένους γιατρούς τα επόμενα 3 χρόνια. Συνολικά, οι Άγγλοι έχουν σκοπό να προσλάβουν 5.000 γενικούς ιατρούς και 5.000 λοιπούς επαγγελματίες υγείας ως το 2020.

Σύμφωνα με τον Δρ. Arvind Madan, Διευθυντή πρωτοβάθμιας φροντίδας του NHS England, «οι περισσότεροι νέοι γενικοί ιατροί θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στη χώρα και η γενική ιατρική θα ωφεληθεί από την αύξηση κατά 25% στις θέσεις τα επόμενα χρόνια», αλλά η πρόσληψη ξένων, γενικών ιατρών θα «μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και να μειώσουμε την πίεση σε ορισμένες περιοχές της χώρας».


Η Αγγλία έχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γενικών ιατρών. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα μία νέα δημοσκόπηση μεταξύ ιατρών από το πανεπιστήμιο του Warwick έδειξε ότι μόνο 2 στους 3 γιατρούς, που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους ως γενικοί ιατροί, σχεδιάζουν να εργαστούν στο εθνικό σύστημα της χώρας.

Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και φαίνεται ότι θα γίνει χειρότερη», προειδοποιεί ο Niall Dickson, επικεφαλής του NHS Confederation. «Το γεγονός ότι το 12% των θέσεων γενικών ιατρών είναι κενές και σχεδόν ένα στα πέντε οικογενειακά ιατρεία έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση πρόσληψης νέου ιατρού, δείχνουν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να προσλάβουμε ιατρούς».

2 σχόλια:

  1. Μπα , ποιος ......βλακας θα παει στην.......ψωροΑγγλια ? Εδω εχουμε τα ......σουπερ ντουπερ ΤΟΜΥ !!! Επιτελους 15 χρονια διαβασμα......δικαιωνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οταν εχουν πληρότητα 88%
    Και πάλι ανησυχούν,
    Εμεις στην ελλαδα με πληρότητα σε γενικούς γιατρους1-2%,
    Τι πρέπει να κάνουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή