Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Την ανάκληση οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που προκαλεί δυσλειτουργία των ιατρείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος της Επαρχίας Καλύμνου



Δήμητρα-Μαρίλια Φούρλα

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα : «Δυσλειτουργία των ιατρείων από την οδηγία της 23/6/2017 του ΕΟΠΥΥ» ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου ζητά την ανάκληση της εν λόγω οδηγίας.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την οδηγία της 23/6/17 του ΕΟΠΥΥ καθορίσατε ως μέγιστο ημερήσιο αριθμό επισκέψεων των ασφ/νων στους συμβεβλημένους ιατρούς, τις είκοσι (20) επισκέψεις καθώς και ως ελάχιστο χρόνο επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.


Αυτή η οδηγία μόνο ταλαιπωρία μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του ταμείου σας και στους συμβεβλημένους ιατρούς . Το πρώτο σκέλος θα οδηγήσει στην δημιουργία ουράς από τις 5 τα ξημερώματα που έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά ιατρικά προβλήματα στο πρωινό ωράριο των ιατρείων για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα. Δηλαδή προτίθεστε να αντικαταστήσετε τις ουρές στα ιατρεία τις πρώτες μέρες του μήνα σε ουρές στα ιατρεία μόνο το πρωί για δέκα μέρες του μήνα. Ενώ δεν βλέπουμε να παρέχετε καλύτερη υπηρεσία στους ασφαλισμένους σας προκαλείτε δυσχέρεια στους συμβεβλημένους ιατρούς που θα πρέπει να εξηγήσουν σε ένα ασφαλισμένο, που τους επισκέφτηκε το απόγευμα , γιατί δεν καλύπτονται από την ασφάλεια τους και πρέπει να ξαναέρθουν το πρωί της επόμενης ημέρας και να «διεκδικήσουν» την επίσκεψη με τον ΕΟΠΥΥ.

Κρίνεται επιπόλαιο και το δεύτερο σκέλος της οδηγίας σας. Δεν καθορίζεται κάποια διαφορά για τον ασθενή που επιθυμεί να κάνει μόνο συνταγογράφηση από τον ασθενή που θα εξεταστεί. Σας αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα. Εάν το πρωί μιας μέρας ο γιατρός ανοίξει το ιατρείο του και έχει τρεις ασθενείς που επιθυμούν να κάνουν συνταγοράφηση τότε ο πρώτος θα εξυπηρετηθεί άμεσα. Ο δεύτερος θα περιμένει τουλάχιστον 20 λεπτά και ο τρίτος θα περιμένει 40 λεπτά ( εάν λάβουμε υπόψη το χρόνο της συνταγογράφησης). Δηλαδή για συνταγογράφηση σε τρεις ασθενείς ο γιατρός θα πρέπει να αφιερώσει μια ώρα!!!

Στα ακριτικά νησιά μας υπάρχει η ιδιαιτερότητα που ορισμένοι ιατροί επισκέπτονται άλλα νησιά για να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πολλές φορές λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών που είναι συχνές το χειμώνα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτές οι επισκέψεις που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τηρείται το δηλωθέν ωράριο στον ΕΟΠΥΥ.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού των συμβεβλημένων ιατρών προσπαθείτε μάταια να την αναπληρώσετε με υπερβάλλουσες οδηγίες που μόνο σύγχυση και δυσλειτουργία προκαλούν.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας ενόψει και των νέων συμβάσεων με τις οποίες θα καθοριστεί από κοινού το πλαίσιο συνεργασίας.

kalymnos-news.gr
Πηγή:www.dimokratiki.gr

3 σχόλια:

  1. Στου κουφου Μπαταχτσιμη την πορτα, οσο θελεις......βροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι, σοβαρα τωρα προσπαθειτε να εξηγησετε στους ΑΜΕΑ του ΥΠΥΓ οτι 1+1 = 2? Ειναι οργανικα ανικανοι να το καταλαβουν ! Ανιδεοι, εμπαθεις και χυδαιοι!Τους εβαλαν να προκαλεσουν ρηξη για ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ θεμα και το κανουν! Ετσι και αλλιως οι συμβασεις αλλαζουν σε παγια αντιμισθια σε λιγους μηνες! Προς τι αυτες οι αθλιοτητες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ μαζί σας συνάδελφοι ! Τον χρόνο μας χάνουμε με Ξεφτίλες ! Να δεχτούμε την ......Οδηγία! Με εντολή των ΙΣ να αναρτήσουμε πινακίδα ότι λόγω των Οδηγιών θα προσωποκραυούμε τον κόσμο ως που να ......πιάσουμε μέσο όρο εξέτασης......15' ! Όταν θα τους αρχίσουν στο .....ξύλο όλους τους Αληταράδες του χρΕΟΠΥΥ , να δείτε για πότε θα ανακαλέσουν την καινοφανή Οδηγία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή