Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι υπάρχει παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη διάταξη στο Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, η οποία προβλέπει παράβολο 500.000 ευρώ για τη λειτουργία των Μ.Η.Ν από τους ιατρούς και μόλις 1.000 ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές


Δημοσιεύθηκε 31 Αυγούστου 2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει μια απαράδεκτη και παράλογη ρύθμιση που ευνοεί προκλητικά τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας. Ειδικότερα στο άρθρο 30 του Ν.4486 /2017 (ΦΕΚ Α 115 )προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500.000 ευρώ από τους γιατρούς για τη λειτουργία ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και μόλις 1.000 ευρώ για τη λειτουργία Μ.Η.Ν εντός ιδιωτικών κλινικών!

Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και δεν γίνεται εκ του πονηρού προκειμένου να ευνοηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ερωτάται ο ΠΙΣ που συμμετείχε στη διαβούλευση και εκπροσώπησε τον ιατρικό κλάδο κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου τι έκανε για την διόρθωση της προκλητικής και απαράδεκτης αυτής διάκρισης εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω άρθρου που εκθέτει το νομοθέτη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο διαφορετικά θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε τους ιατρούς μέλη μας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου