Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Συνάντηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Σωτήρη Μπερσίμη - Οι φαρμακοποιοί αρνήθηκαν την παρουσία των διαβητικών...

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.30 π.μ. της Τετάρτης 23 Αυγούστου η έκτακτη συνάντηση του προεδρείου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρη Μπερσίμη, στην οποίαν συζητείται για μία ακόμη φορά η εμπλοκή στην επί πιστώσει χορήγηση των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη προς τους διαβητικούς ασθενείς - ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κινητοποίησης των φαρμακοποιών - μέλων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ο Σωτήρης Μπερσίμης πρότεινε στο προεδρείο του ΠΦΣ στη συνάντηση να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων - Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας έσπευσε και βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αρνήθηκαν κατηγορηματικά να δεχθούν τη συμμετοχή των εκπροσώπων των διαβητικών ασθενών...

Σύμφωνα με όσα δηλώνει το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου στο ygeia360.gr το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Γρηγόρης Λεοντόπουλος, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), "μας απέκλεισαν από την συνάντηση, επειδή οι φαρμακοποιοί θέλουν να θέσουν και πάλι στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ το αίτημά τους να καταβάλλουν οι ασθενείς ένα επιπλέον χρηματικό ποσό από την τσέπη τους για την προμήθεια των αναλωσίμων υλικών. Είναι η πρώτη φορά κατά την οποίαν και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δέχθηκαν να συμπεριληφθεί στη σύμβαση ΠΦΣ - ΕΟΠΥΥ ρήτρα η οποία προβλέπει ότι οι ασθενείς δεν θα καταβάλλουν τίποτε πέραν της οικονομικής συμμετοχής τους για την προμήθεια των αναλωσίμων υλικών. Και έρχονται τώρα οι φαρμακοποιοί και πιέζουν τον ΕΟΠΥΥ και τους ασθενείς για να καταργηθεί αυτή η ρήτρα και να κερδίζουν ακόμη και περισσότερα από όσα κέρδιζαν πριν από την υπογραφή της σύμβασης!".

3 σχόλια:

  1. Σωτηράκη δε σε βλέπω καλά με τους φαρμακοπώλες. Τους έδωσες μεγάλη αξία και τώρα θα σε φυσήξουν και θα εξαφανιστείς. Καλό είναι να παραιτηθείς μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο στους Φαρμακοποιους! Ετσι, ξυλο μεχρι να ξεχασουν το ονομα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΙΡΣΙΜ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή