Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Μόλις 657 αιτήσεις για οικογενειακό γιατρό ΕΟΠΥΥ - Οι 200 δεν έχουν μοριοδοτηθεί από την επιτροπή

Ενδεικτικό της καθυστέρησης στη διαδικασία, είναι πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε έναρξη λειτουργίας του θεσμού στα τέλη Φεβρουαρίου.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - ΙΑΤRONET

Πενιχρό ήταν το ενδιαφέρον των γιατρών στην προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ για 2.800 οικογενειακούς γιατρούς.

Όπως προκύπτει από τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων, που ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, η επιτροπή αξιολόγησε μόλις 657 υποβληθείσες αιτήσεις.

Σε περίπου 200 από αυτές, δεν προχώρησε σε μοριοδότηση, εξαιτίας ελλείψεων στα δικαιολογητικά ή άλλων προβλημάτων στη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων.

Ο στόχος απέχει σημαντικά από την κυβερνητική στόχευση, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση το υπουργείο Υγείας ενόψει της αξιολόγησης από τους δανειστές, η οποία ξεκινά από τη Δευτέρα.

Ο πίνακας με τα αποτελέσματα παρατίθεται πιο κάτω και οι ενστάσεις των γιατρών πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 22 του μήνα.

Η στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας και η νέα διαδικασία παραπομπής των ασθενών στα νοσοκομεία, αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα.

Η συμφωνία προβλέπει πως το νέο καθεστώς πρέπει να έχει εφαρμοστεί έως το τέλος Μαΐου, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία με τους “θεσμούς”, ενώ το θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος αναπληρωτής γενικός γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι “θεσμοί” δεν πιέζουν ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας και έχει ενταχθεί στα προαπαιτούμενα με ελληνική πρωτοβουλία.

Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το καλοκαίρι, με δεδομένη και την έντονη αντίδραση που έχει προκαλέσει στους γιατρούς.

Μισθός

Σημείο τριβής με το υπουργείο Υγείας αποτελούν οι χαμηλές αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που πρόκειται να λειτουργήσουν ως “οικογενειακοί γιατροί” του ΕΟΠΥΥ (πάγια αντιμισθία 1.600 ευρώ τον μήνα).

Από κάθε γιατρό, ο ΕΟΠΥΥ ζητεί “προαγορά επισκέψεων”. Αυτό σημαίνει πως κάθε συμβεβλημένος θα διαθέτει σε ασφαλισμένους του Οργανισμού τέσσερα πεντάωρα την εβδομάδα, με 15λεπτες επισκέψεις (slots).

Ενδεικτικό της καθυστέρησης που παρατηρείται στη διαδικασία, είναι πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε έναρξη λειτουργίας του θεσμού στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μέχρι σήμερα, λειτουργούν 5.000 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αριθμός αυτός είχε προγραμματιστεί να ανέλθει σε 7.000, με τους 3.000 να είναι οικογενειακοί γιατροί και τους 4.000 ειδικοί.

Επιπλέον Πληροφορίες

10 σχόλια:

  1. Αφού ανέλαβε το θέμα ο ......υπόδικος Ειδικός (στις πανωλεθρίες!) Επιστήμων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί θα .......υλοποιηθεί μετά το καλοκαίρι? Χ..ε ψηλά και αγνάντευε Ξανθοκηφήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάστε τους ΣΥΡΙΖΟρομά γυφτοκαθαριστές που σχολίαζαν παρουσιαζόμενοι ως ......γιατροί ανορθόγραφοι και μας έλεγαν να .......τρέξουμε μην......χάσουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και απο τους 657 με τους υπάρχοντες όρους ,δεν προβλέπεται να πάει κανένας.Οπότε Βαρδαρόμπα και λοιποί....το πούλο.Και μια συμβουλή .Σιγά σιγά ψάξτε για καμμιά δουλίτσα γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι.Και με τα προσόντα που έχετε ούτε στα σκουπιδιάρικα δεν σας παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα......τέτοια ΖΩΑ των χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...............ακόμη ένα.....βραβείο στον Μπαταχτσίμη παρακαλώ.......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΕΦΤΑ (ΜΠΑΜΠΑΣ? ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ? ΑΚΙΝΗΤΑ?) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ 0.72Ε ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ. ΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΥΣΤΥΧΗ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ε ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ. ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,8364.msg70318/topicseen.html#msg70318
    ΔΕΝ κανω συμβαση.διαβαστε γιατι δεν κανουν παραπονα στα χανια.μπραβο ρε πολακη θελω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή