Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Χωρίς φύλαξη τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Μάρθα Καϊτανίδη - TA NEA
Ανοχύρωτα είναι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως προκύπτει από τις ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες για επιθέσεις (ακόμη και ξυλοδαρμούς) εναντίον του υγειονομικού προσωπικού αλλά και κλοπές εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το τελευταίο συμβάν καταγράφτηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, μία νοσηλεύτρια υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν της επιτέθηκε ένας συνοδός.

Με τον τρόπο αυτό ο άντρας που συνόδευε τον ασθενή επέλεξε να...διαμαρτυρηθεί για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, με το προσωπικό εντούτοις να επιμένει στην ανακοίνωση του ότι «ο ασθενής εξυπηρετήθηκε το μέγιστο δυνατό από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου».


Υπό τα δεδομένα αυτά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομειά (ΠΟΕΔΗΝ) απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επαρκή φύλαξη των δημοσίων νοσοκομείων ανά τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε καταγγείλει ότι ασθενής που νοσηλευόταν ήδη σε κλινική του νοσοκομείου επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Λαϊκό».

Επιπλέον, στην εκπνοή του περασμένου έτους, παιδίατρος είχε δεχτεί επίθεση από γονέα στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ καθημερινό φαινόμενο σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ΕΣΥ είναι και οι μικροκλοπές.

«Εν προκειμένω στη Ζάκυνθο λόγω οικονομικής δυσπραγίας το νοσοκομείο όπως καταγγέλλει το Σωματείο, διαθέτει μόνο έναν φύλακα κατά την νυχτερινή βάρδια ο οποίος καλύπτει και το τηλεφωνικό κέντρο λόγω έλλειψης προσωπικού, σε νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ στην επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου