Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

Πέμπτη 17 Μάιος 2018

Με νέα πρόταση επανήλθε το υπουργείο υγείας για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Μετά και το άγριο στρίμωγμα των δανειστών, για το γεγονός ότι ο «οικογενειακός γιατρός» έμεινε στα χαρτιά αν και αποτελούσε ένα για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας επανήθλε με νέα πρόταση.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα για την ΠΦΥ κ. Βαρδαρού και μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής έγινε γνωστό πως οι νέες συμβάσεις θα ενεργοποιηθούν πιθανότατα από την 1 Ιουλίου με παράλληλη κατάργηση των παλαιών.

Μάλιστα ο κ. Βαρδαρός ενημέρωσε τους γιατρούς πως επίκειται μια σχετική βελτίωση των όρων- ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 ωρών, αντί 24 ωρών και αποζημίωση αυξημένη κατά περίπου 200 ευρώ/ μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα επανενεργοποιηθεί και θα μείνει ανοικτή μέχρι της πιθανής κάλυψης των θέσεων Οικογενειακών Ιατρών.

Από την πλευρά τους ο Ανάργυρος Μαριόλης, τέως Πρόεδρος και ο Ευάγγελος Φραγκούλης, τέως Γενικός Γραμματέας ανέφεραν ότι υπάρχει μια προσπάθεια βελτίωσης των όρων σύμβασης.

Την ίδια στιγμή έθεσαν ξανά το θέμα της αναντίστοιχης αποζημίωσης σε σχέση το έργο που θα αναλαμβάνει ο οικογενειακός ιατρός, καθώς και την ανάγκη σαφούς περιγραφής όλων των όρων της σύμβασης- πχ χρονική διάρκεια ραντεβού, τρόπος κλεισίματος ραντεβού, διαχείριση επειγόντων περιστατικών από το σύστημα ραντεβού, κατ’ οίκον επισκέψεις, δικαίωμα άδειας για τον ΟΙ, διαδικασία αναπλήρωσης του ΟΙ που βρίσκεται σε άδεια κλπ, εκφράζοντας τον προβληματισμόμας για πιθανές υπαναχωρήσεις συναδέλφων από την πρόσθεση τους να συμβληθούν, αν οι τελικοί όροι σύμβασης δεν είναι στοιχειωδώς ικανοποιητικοί.

19 σχόλια:

  1. Μην ξεγελαστεί κανένας με τα δήθεν 200 ευρώ επιπλέον το μήνα αφού όπως έχουνε πει επανειλημμένα, ο προϋπολογισμός είναι κλειστός και δεν δύναται να ξεπεραστεί.

    Εδώ κάνουν περικοπές ακόμα και στις συντάξεις των 600 ευρώ του ΙΚΑ στους ... οικογενειακούς γιατρούς θα δώσουν παραπάνω χρήματα;

    Είναι δόλωμα για να αυξηθούν οι 457 (και όχι 657 εφόσον οι 200 δεν έχουν δικαιολογητικά) γενικοί γιατροί και μετά ...άντε βγες από κει που εμπλεξες.

    Τσιμπά το δόλωμα φτωχέ γιατρουδάκο και μετά θα σε χορέψουμε στο καυτό τηγάνι!!

    Συνάδελφοι προσοχή!
    Το σημαντικότερο είναι να εμποδίσουμε να δημιουργηθεί αυτό το παρανοϊκό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με τα gatekeeping και την μη ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσοκομείου και όλες αυτές οι τραγικές περικοπές σε φάρμακα και εξετάσεις.
    Πρέπει αυτό το κτήνος του Υπουργείου Υγείας και της τρόικας να το εμποδίσουμε τώρα, στη γέννησή του. Πριν να είναι πολύ αργά και μας βλασφημούν οι επόμενες γενεές για αυτό που κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα ,η νέα πρόταση του Υπουρ.Υγείας που απευθύνεται.Στην ιατρική κοινότητα ή σ'έναν απερχόμενο πρόεδρο μιας ομαδούλας Γ.Ι.?Δυστυχώς η τύχη της πολύπαθης ΠΦΥ έπεσε στα χέρια κάποιου Μαριόλη και κάποιου Βαρδαρού.Αμ το άλλο,μόλις είδαν την ισχνή ανταπόκριση των γιατρών άρχισαν τις εκπτώσεις,μείωση ωραρίου 200 ευρώ ακόμη και νέα προκήρυξη με ορίζοντα έναρξης του θεσμού τη 1 Ιουλη αντί τη 1 Μαρτίου.Δηλαδή αλαλούμ.Ακούστε κύριοι ,κατεβάστε τα μολύβια σας και πηγαίνετε στα σπίτια σας.Η ΠΦΥ είναι πολύ σοβαρό θέμα και οι πλάτες σας είναι αδύνατες να το σηκώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η συμβαση ειναι καλη και θα τρεξουν ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως.....ετρεξαν και πριν γυφτοΣΥΡΙΖΟρομα κλητηρα!

      Διαγραφή
  4. ΓΙ προσοχή στον......πρωτοπόρο της ΓΙ στην χώρα μας (έτσι τον.....βάφτισε ο Βαρδατραμπουκος !) πού έχετε προεδρο! Τα πολλά σουρτα φέρτα με την Εγκληματική Οργάνωση του ΥΠΥΓ έναν στόχο έχουν!Να σας ξεγελάσουν και να σας δέσουν χειροπόδαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως λέγαμε,αν τους γράψουμε στα ......φρύδια μας μετά θα παρακαλάνε!Η επόμενη πρόταση θα είναι +400€ και 74 ώρες κλπ κλπ ! Μην δεχτείτε ΤΙΠΟΤΑ λιγότερο από τα σημερινά και ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ! Απλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη Μαρτίου έγινε 1η.....Ιουλίου κοπριτες του ΥΠΥΓ?Σας εγγυομαστε λοιπόν ότι πριν την 1η Ιουλίου του 2918 ΤΙΠΟΤΑ δεν θα είναι έτοιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα τέτοιες ......επιτυχίες ΥΠΟΔΙΚΕ Βαρδαχρηστε!Προσοχή στους Μαριοληδες φίλοι γενικοί ιατροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1Ιουλιου ληγουν οι παλαιες συμβασεις.
    Το παρτυ ( που δεν σας αρεσε αφου ο ΕΟΠΥΥ ειναι κακοπληρωτης ) τελείωσε.
    Καθενας με την ιδιωτικη πελατεια του πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλυτερο καραγκιοζη 3.54?

      Διαγραφή
    2. Το παρτυ για τον χρΕΟΠΥΥ τελειωσε πραγματι χαφιεδακο 3.54!Τωρα η πληρωνετε η τα παιρνουμε απο τους ασφαλισμενους και να δουμε αν θα μπορειτε να βγειτε στον δρομο! Τσακο και 72 σεντσια......

      Διαγραφή
    3. Η 1η Μαρτιου εγινε Ιουλιου θα γινει .....Νοεμβριου,ξανα .....Μαρτιου κλπ κλπ κλπ διοτι οι αρχικηφηνες ΣΥΡΙΖΟρομα προισταμενοι σου αλλαζουν 20 πανες σε μιση ωρα στην ιδεα οτι μπορει οι ασφαλισμενοι να μεινουν χωρις δωρεαν καλυψη!Θα πεσει πολυ ξυλο! Μακαρι λοιπον να τελειωσουν οι συμβασεις αλλα δεν προκειται.....δυστυχως ΣΥΡΙΖΟρνιο!

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΩΟΝ ΤΟΥ ΥΠΥΓ 3.54 ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΛΕΟΝ!ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΓΙΑΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ!

      Διαγραφή
    5. Αμην και ποτε κηφηνα του χρΕΟΠΥΥ 3.54 αλλα παλι με την ουρα στα σκελια παραταση θα δωσετε! Αμην και ποτε!

      Διαγραφή
    6. Φίλε 3.54 αν δε το έχεις καταλάβει αυτό που λες συμφέρει και ενώνει τους γιατρούς. Δηλ καμία σύμβαση και να δουλεύουν ΟΛΟΙ σαν ιδιώτες. Να καταργηθούν και αυτές οι λίγες παλιές συμβάσεις θέλουν οι γιατροί συμβεβλημένοι και μη. Να ξέρεις πως από ότι παίρνει από τη σύμβαση ο γιατρός το 1/3 πάει στον ΕΦΚΑ και το 1/3 στο φόρο.

      Διαγραφή
  9. ποτε μην πιστεψεις τα λογια του υπουργειου
    https://www.youtube.com/watch?v=60KH4FKrFZs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1€ πανω η αμοιβη,1 λεπτο κατω η δουλεια!Μαργιολης ο......Πρωτοπορος: κινειται στην ......σωστη κατευθυνση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ .....ΒΑΡΔΑΜΑΡΓΙΟΛΗ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 2000€ ΓΙΑ 200 ΑΣΘΕΝΕΙΣ=50 ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπόδικο Βαρδαπαράσιτο : λυπάμαι αλλά δεν περισσεύουν λεφτά για τους γιατρούς!Έχουμε 186 εκ. λειτουργικά στον χρΕΟΠΥΥ, το νοίκι της Ράνιας , τον μισθό του Καρανίκα, την δική μου κακοδιαχείριση που διώκει ο εισαγγελέας διαφθοράς ,τι να πληρώσουμε πρώτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή