Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Οργή Ε. Τσάμη για Φάμελλο: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να υπονοήσει παραπλάνηση για θέματα Δημόσιας Υγείας από τον Ι.Σ.Μ

Οι επιθέσεις του Σ. Φάμελλου κατά του ιατρικού κόσμου της μαγνησίας , τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για «παραπλάνηση» της κοινής γνώμης στο θέμα της καύσης σκουπιδιών, προκάλεσε την οργή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας . Σε μια οργισμένη απάντηση δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαταράξει την σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Ι.Σ.Μ. και της κοινωνίας.

https://e-thessalia.gr/

«Παρακολουθώντας με προσοχή την απάντηση που έδωσε ο υπουργός κος Σωκράτης Φάμελλος, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στον ερωτώντα βουλευτή Μαγνησίας κο Χρήστο Μπουκώρο στη συζήτηση που ακολούθησε με αφορμή την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον αυτής της πρακτικής, την 5η Μαΐου 2018, και σε σχέση με υπονοούμενα που αφέθηκαν να αιωρούνται εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) για ‘παραπλάνηση των κατοίκων του Βόλου’ από την ανακοίνωση συμμετοχής του στην προαναφερθείσα συγκέντρωση, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Ο Ι.Σ.Μ. παρακολουθεί και παρεμβαίνει διαχρονικά σε θέματα επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος και επιπτώσεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, ως οφείλει.
2. Οι απόψεις του επί αυτών των σοβαρών θεμάτων είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς συζήτησης και λήψης αποφάσεων στα αρμόδια όργανά του (Γενική Συνέλευση, Διοικητικό Συμβούλιο), όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες και τηρείται απαρέγκλιτα.

3. Η απόφαση συμμετοχής του Ι.Σ.Μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ελήφθη στο Δ.Σ. της 16ης Απριλίου 2018, όπως φαίνεται στην ανακοίνωσή του την επόμενη ημέρα, (Δείτε την ανακοίνωση εδώ: http://www.ismagnesia.gr/el/announcements_details_popup.php?ID=126) αναφέρεται σε όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή μας που έχουν ή θα έχουν επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και όχι μόνο στην καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

4. Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται αναφορά σε επιδημιολογικές μελέτες που υπάρχουν σε σχέση με καύση σκουπιδιών ή «εναλλακτικών καυσίμων», που έχουν βεβαίως τη σημασία τους και την αξία τους, χωρίς ουδόλως να αμφισβητείτε η αξιοπιστία και το κύρος αυτών που ανακάλυψαν και μας γνωστοποίησαν αυτές τις μελέτες, ιδίως όταν πρόκειται περί συναδέλφων μας.

5. Θεωρώ επομένως απαράδεκτο να εμπλέκεται ο Ι.Σ.Μ. και ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας σε οποιαδήποτε συζήτηση για παραπληροφόρηση εκ μέρους του των ανθρώπων που συμμετείχαν στο πολυπληθές συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2018 και διεκδίκησαν να ζουν σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

6. Εάν ο υπουργός κος Φάμελλος εκτιμά ότι οι κάτοικοι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν ως …παραπλανημένοι στη συγκέντρωση της 5ης Μαΐου 2018, τότε πιστεύω ότι αυτός είναι ένας επιπλέον σοβαρός λόγος για να έλθει στον Βόλο και να ενημερώσει τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. Την πρόσκληση-πρόκληση αυτήν την επανέλαβα πλειστάκις και στη σύσκεψη που διοργάνωσε με φορείς της Μαγνησίας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην οποία συμμετείχα μετά από πρόσκλησή του ως πρόεδρος του Ι.Σ.Μ. Θεωρώ λοιπόν ότι το έλλειμμα ενημέρωσης, όπως αναφέρει ο υπουργός, της κοινωνίας μας σε σχέση με την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής μας, πρέπει να αναλάβει να το καλύψει ο ίδιος σε μία δημόσια συζήτηση με τους φορείς και κατοίκους της πόλης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο και όχι σε αίθουσες του υπουργείου του, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη.

Τέλος σε ό,τι με αφορά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να υπονοήσει παραπλάνηση για θέματα Δημόσιας Υγείας από τον Ι.Σ.Μ. ή από τον πρόεδρό του και να διαταράξει την σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Ι.Σ.Μ. και της κοινωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου