Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Ένα ξεχωριστό Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο στην Πάτρα για το Ευ Ζην

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πανεπιστημίου της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 18 Μαΐου το Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλος του: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας».

thebest.gr

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπη Παυλοπούλου.

Διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αθηνά Χριστοπούλου, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας-πρόνοιας, Αντώνης χαροκόπος, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννα Θωμοπούλου και η πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Όπως εξήγησαν, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν προγράμματα αγωγής υγείας ενώ θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με βασικούς άξονες την ψυχική υγεία,τις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις και ην επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 22 σχολεία της Αχαΐας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με 300 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προβάλλει την αδήριτη ανάγκη της εποχής για συνεργασία μεταξύ των δομών υγείας και της αγωγής υγείας, που θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο στις εκπαιδευτικές δομές.

Την οργάνωση και συστηματικοποίηση μίας σημαντικής συνεργσίας, φιλοδοξεί να θεμελιώσει το συνέδριο

Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τονιστεί ο ρόλος της Αγωγής Υγείας ως «εργαλείο» των εκπαιδευτικών δομών, στην προσπάθειά τους να εφοδιάσουν με γνώση τους νέους και να οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση στάσεων.

Οι δομές της υγείας άλλωστε, επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τον πληθυσμό στη λογική της πρόληψης και την προαγωγής της υγείας.

Η σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της περιοχής, ενώ το συντονισμό θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Το κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης επιφυλάσσει έκπληξη καθώς η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου θα δώσει μεγάλη συναυλία, η οποία, σημειωτέον, θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου