Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΟΠΥΥ: Αντιδρούν οι γιατροί στην διαδικασία συμψηφισμού οφειλών

Την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για συμψηφισμό των οφειλών του φορέα με το clawback που οφείλει ο κάθε γιατρός από το 2012 έως και το 2015 εξέφρασε ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών.

Δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε

Για το θέμα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Τρόικα» ο κ. Φώτης Πατσουράκος, ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Όπως εξήγησε «από τον ΕΟΠΥΥ προβλέπεται να γίνει ένας συμψηφισμός των χρημάτων που μας οφείλει από το 2012 έως και το 2015, με την επιστροφή του clawback που πρέπει να επιστρέψουμε εμείς σε αυτούς. Είναι ένας νόμος, που το προβλέπει βέβαια αυτό, αλλά επειδή πολλοί από τους γιατρούς δεν συμφωνούν με τον συμψηφισμό έχουν εναντιωθεί. Έτσι ο ΕΟΠΥΥ ζητάει ή να αποσύρουν την εναντίωση τους οι γιατροί, για να μπορέσει να γίνει ο καταλογισμός και να πληρώσουν το υπόλοιπο χρωστούμενο σε δόσεις ή διαφορετικά θα τους καταλογισθεί το ποσό εφάπαξ, που σημαίνει ότι πάρα πολύ γιατροί και εργαστήρια δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν».

«Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντα»

«Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντα» ανέφερε ο κ. Πατσουράκος υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στους γιατρούς λεφτά από το 2010 μέχρι και το 2012 συν τα τρέχοντα τα οποία δεν έχει εξοφλήσει προς τους γιατρούς. «Οι υπολογισμοί λένε ότι για το 2010 και 2011 είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή μας οφείλει λεφτά, ζητάει να του εξοφλήσουμε εμείς το clowback, δε στέκει και δεν μπορούν να επιβιώσουν γιατροί και εργαστήρια. Στείλαμε επιστολή και εξώδικο με το οποίο ζητάμε να μην προχωρήσει στον καταλογισμό και στον συμψηφισμό αν δεν μας πληρώσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική. Αν όμως το επιβάλουν θα καταστραφούν οι γιατροί . Αν πάρει τα λεφτά ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να δώσει αυτά που οφείλει, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δε θα υπάρχει στην Ελλάδα» κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΠΛΑΦΟΝ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΤΕ!!!ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ......ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή