Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

“Διχασμένος” ο ΕΟΠΥΥ για το Libre


Αποτέλεσμα εικόνας για Libre
Αγανάκτηση επικρατεί στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την αποζημίωση μίας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει την αναίμακτη μέτρηση της γλυκόζης.

Η αγωνία που εκφράζουν στην επιστολή τους προς την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ οι γονείς ενός 4χρονου παιδιού, που έχει διαγνωστεί από την ηλικία των 26 μηνών, είναι χαρακτηριστική. Αναρωτιούνται:


Σε άλλο σημείο επισημαίνουν:


Αν και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έχει αποφανθεί θετικά ήδη από το Μάρτιο του 2017, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων κατά περίεργο τρόπο δεν εκδίδει την απαραίτητη απόφαση, με αποτέλεσμα να το στερούνται οι ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, από το Μάρτιο και μετά έχει “παγώσει” και η ανασύσταση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

“Αναμένουμε επιτέλους από τους αρμόδιους να δώσουν μια λύση στο θέμα”επισημαίνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, υπενθυμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει δεσμευτεί να εντάσσει στο σύστημα αποζημίωσής του κάθε νέα τεχνολογία που βελτιώνει την αντιμετώπιση της πάθησης και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω προϊόν έχουν ήδη εγκρίνει τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών και των δημοσιογράφων.

1 σχόλιο:

  1. Μπαταχτσίμης : είμαστε .....διχασμένοι αλλά θέλουμε το προιόν......τζάμπα όπως τα .....αρχικορόιδα τους Παρόχους ! Αλλά οι Πολυεθνικές μας γράφουν στα.....φρύδια τους! Άθλιο αδίστακτο πολυεθνικό Κεφάλαιο.......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή