Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: «Τρίζει» ο Οργανισμός μετά τις δηλώσεις Καρποδίνη κατά των γιατρών – Οι κινητοποιήσεις και η αμηχανία της κυβέρνησης

«Βράζει» ο ΕΟΠΥΥ από τις αντιδράσεις των γιατρών μετά τις δηλώσεις Καρποδίνη – Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί

Ξινή …φαίνεται ότι θα της βγει η διήμερη εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ της διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη, μία εκδήλωση στην οποία δεν θα παραστεί ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αν και στο επίσημο πρόγραμμα η παρουσία του είχε διαφημιστεί δεόντως.

Στην εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ που θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, μπορεί να μην παραβρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δεν σκόπευε ποτέ να δώσει το παρών, θα βρίσκεται όμως απ’ έξω σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος από όλη την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθεί.
HR
Το καζάνι άρχισε να βράζει μετά τις απαξιωτικές, όπως λένε οι γιατροί, δηλώσεις της Διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη εναντίον των διαγνωστικών εργαστηρίων και ιατρείων.

Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν οι εργαστηριακοί γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για το υπέρογκο clawback που πληρώνουν και το οποίο έχει οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες ιατρεία, την ώρα που διοργανώνονται πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Η απάντηση της Διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη εξόργισε τον κλάδο καθώς τους αποκάλεσε αχάριστους αξιοποιώντας μάλιστα τη γνωστή ρήση «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!»

Αμηχανία κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ

Μ αυτά και μ αυτά οι εξοργισμένοι γιατροί θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη έξω από το Πολεμικό Μουσείο όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση, κάνοντας το κλίμα ακόμη πιο εκρηκτικό.
Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν ότι η κεντρική κυβέρνηση είναι σφόδρα χολωμένη με τη στάση Καρποδίνη, η οποία αντί να κατευνάσει τα πνεύματα ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των γιατρών για το clawback, έριξε λάδι στη φωτιά.

Η αμηχανία του Μεγάρου Μαξίμου γίνεται μάλιστα ακόμη πιο έντονη καθώς η πλειοψηφία των διαμαρτυρόμενων γιατρών πρόσκεινται στη ΝΔ.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη

Αξιοσημείωτο είναι όπως υπογραμμίζουν πηγές του HealthReport.gr, ότι εξετάστηκεακόμη και το σενάριο της ακύρωσης της διήμερης εκδήλωσης λόγω των συγκεντρώσεων, σενάριο που όμως έφυγε άμεσα από το τραπέζι.
7
Έτσι ενώ η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ επιδίωκε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τη διοργάνωση της εκδήλωσης λόγω και των εκλογών, τελικώς όπως όλα δείχνουν θα τις γυρίσει μπούμερανγκ.

Να σημειωθεί ότι το Συντονιστικό Όργανο των Κλινικοεργαστηριακών γιατρών επισήμως καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και εκπροσώπους των πολυϊατρείων να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Πολεμικό Μουσείο στις 09:30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στον 10ετή εορτασμό του ΕΟΠΥΥ».

11 σχόλια:

  1. Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στις ακρίδες του κλεπτοχρΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κας ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑ Κ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΝΟΥ Κ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΗΗ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ , ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Κ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ!!!!Κ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποπομπη της κυριας τωρα κε υπυγ ,το πολιτικο κοστος ειναι μεγαλο και επωδυνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καλυτερη βοηθεια στο ΣΥΡΙΖΑ απο τη λογιστρια .Αξιος ο μισθος της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρίζει και ο θρόνος του Μητσοτάκη αγαπητοί συνάδερφοι αρκεί το υψηλό IQ πουέχετε να μη σας χρησιμεύει μόνο για τη θεραπεία των ασθενών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε όλοι με τους ακραία αδικημένους εργαστηριακούς και βέβαια δεν ξεχνούμε και το εξευτελιστικό μικτό ψωροδεκάρικο των κλινικών.....για να ανακοινώνει η Εγκληματική Οργάνωση που οργανώνει και πάρτυ νέες.....δωρεάν εξετάσεις με τα λεφτά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Πρωθυπουργέ ακούτε ;;
    Τα τελευταία δέκα χρόνια τον κλάδο μας τον κοροϊδεύεται ..
    Τελικά 17€ η αξονική και 40€ η μαγνητική!
    Σπουδάσαμε και κάναμε το λάθος να επενδύσουμε στην χώρα μας …
    Καταντήσατε τους ιατρούς επαίτες ..
    Μου αρέσει ότι αναφέρεστε και στα κίνητρα για να επιστρέψουν οι ιατροί που έφυγαν στο εξωτερικό !
    Την στιγμή που διώχνετε αυτούς που επέλεξαν την χώρα τους κάποιοι δεν φεύγουν γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης στην χώρα που τους προσφέρει δουλειά !
    Είμασταν ΝΔ
    Λυπάμαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΔ ! Το Κόμμα του .....Ιδιωτικού Τομέα και καλά.....! Αναπολώ τον Πολάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το καταλαβουν μετα τις εκλογες .Ο υπυγ στο δικηγορικο του γραφειο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή