Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με αφορμή την παράδοση μελέτης για τη μείωση του clawback

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή την παράδοση μελέτης από την ομάδα εργασίας για τον περιορισμό του clawback των διαγνωστικών εξετάσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η μείωση του clawback που βαρύνει την τελευταία δεκαετία τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ τα δύο τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία έχει ενισχυθεί με ποσό άνω των 120 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα συστήθηκε και σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους ομάδα εργασίας που έχει προβεί σε προτάσεις για την μείωση του clawback οι οποίες και θα αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τον βασικό αγοραστή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και για το τρέχον έτος θα είναι αυξημένος προκειμένου να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί και οι πάροχοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους. Οι ιδιώτες γιατροί και οι ιδιώτες πάροχοι αποτελούν βασικό συνεργάτη της Πολιτείας για να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Επομένως η ομαλή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες πάροχους θα διευρυνθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται οι παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους".

11 σχόλια:

  1. Αφού μας ενεπαιξε η πολυθεσιτισα μας.πεταει τώρα και το τυράκι ο Θαν(ατ)ος Πλευρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε σε 12 κυριακες δεν θα βγητε κε υπουργε.τα κουβαδακια σας μην ξεχασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλευουν.Ο ενας μας ταπεινωνει και ο αλλος μας εξυψωνει.ΝΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ….ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ !!!ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ Κας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Βουλη ουτε απ εξω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τύπος είναι δικηγόρος …!!αλλάζει ύφος σαν τα σακάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΑΚΙ : " Ο ΒΕΡΕΣΕΣ ΑΠΕΘΑΝΕ" ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί και οι πάροχοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και για να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες θα τους βάλουμε μόνο 40% claw back για να δείξουμε τις καλές προθέσεις μας.
    ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να μετρανε τα κουκια κ να μην τους βγαινουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνη λύση για καταργηση του clawback είναι το σκληρό gatekeeping.

    ΑπάντησηΔιαγραφή