Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΟΦΕΙΛΕΣ 11 ΔΙΣ. ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


Μόνο 7 δισ. μπορούν να εισπραχθούν

Στα 11 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οφειλές 800.000 φυσικών προσώπων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη. Πρόκειται για εισφορές από τις οποίες μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 7 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο υπουργός, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και στην καταβολή εισφορών. Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τους 807.870 ασφαλισμένους οι 434.000 ή ποσοστό 54% καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, ενώ στον ΟΓΑ το ποσοστό των συνεπών ασφαλισμένων είναι το 62% του συνόλου.
Όσον αφορά τα σενάρια για νέα μείωση μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο, ο υπουργός προχώρησε σε διάψευσή τους, χωρίς όμως να αποκλείσει στο μέλλον νέα μέτρα, εάν δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τέλος, αναφερόμενος στην αναπλήρωση των απωλειών των ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα», ο υπουργός δήλωσε ότι θα ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου που προβλέπει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο υπό σύσταση Ταμείο Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου