Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2012

Αθήνα, 21/03/2012
Δελτίο Τύπου


    Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την υποβάθμιση της υγείας και της περίθαλψης του Ελληνικού Λαού.

    Ο Υπουργός Υγείας με τις υποσχέσεις του, που ποτέ δεν τηρεί, αφανίζει τα ιατρικά μας εργαστήρια σε όλη την επικράτεια με τις ανεξόφλητες οφειλές πάνω από 2 ( δύο ) ολόκληρα χρόνια και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στις φυλακές για χρέη.

    Παράλληλα παραδίδει την πρωτοβάθμια περίθαλψη στις γνωστές εμπορικές αλυσίδες του χώρου της υγείας , χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, και με άμεσο επακόλουθο την αύξηση των δαπανών για διαγνωστικές εξετάσεις .

    Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκτίθεται στις υποσχέσεις της προς τον κλάδο μας για πληρωμές, αφού στην πράξη ο Οργανισμός έχει μείνει χωρίς χρήματα.

    Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που υποχωρεί σε κοινωνικές πιέσεις, τύπου φαρμακείων και εξοφλεί ακόμα και τις φετινές τους δαπάνες(!), ενώ οδηγεί ανάλγητα τον κλάδο μας στην απόγνωση και την οικονομική  καταστροφή.

    Αποφύγαμε μέχρι σήμερα συνειδητά να εκβιάσουμε με αναστολή των συμβάσεων μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, τους δοκιμαζόμενους ασθενείς μας και να τους στερήσουμε ακόμα και το δικαίωμα τους για διαγνωστικές εξετάσεις.


Δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν μόνο από τέτοιου είδους πιέσεις καταλαβαίνουν.



Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου