Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Μάθετε να ζείτε με 3 ευρώ" είπε ο γ.γ. Πρόνοιας στους γιατρούς


"Μάθετε να ζείτε με 3 ευρώ" είπε ο γ.γ. Πρόνοιας στους γιατρούς

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας ήρθαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι αποτελούν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον γ.γ. Πρόνοιας Θ. Κατριβάνο, για το επίμαχο θέμα της αποπληρωμής των εφημεριών τους, η απάντηση που τους έδωσε  ήταν: «Μάθετε να ζείτε με 3 ευρώ». Ήδη, σε περισσότερα απο 36 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ξεκίνησαν επισχέσεις.
Κυριολεκτικά απελπισμένοι είναι χιλιάδες γιατροί- κυρίως ειδικευόμενοι- σε όλη τη χώρα, καθώς μετά τις απανωτές μειώσεις στους μισθούς τους βλέπουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε τις εφημερίες τους. Εδώ και τέσσερις μήνες τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί, ούτε έχει δοθεί καμία υπόσχεση για το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους.
Ήδη, σε 36 νοσοκομεία όλης της χώρας οι γιατροί είναι παρόντες- απόντες καθώς έχουν προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας.
Σε ποια νοσοκομεία γίνονται επισχέσεις εργασίας
Γ.Κ. Νίκαιας, ΚΑΤ από 14/3 ειδικευόμενοι και από τις εφημερίες, Ασκληπιείο Βούλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Άγιοι Ανάργυροι, Πατησίων, Τζάνειο, Αγλαΐα Κυριακού,  Σωτηρία, 1ο ΙΚΑ ( Παράρτημα Σισμανογλείου) επίσχεση εργασίας από τους  ειδικευόμενους από Δευτέρα 26/3, Αγ. Όλγα, Σισμανόγλειο, Αττικόν, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγία Σοφία, Γ.Κ.Α. Γεννηματάς, Παίδων Πεντέλης, Αμαλία Φλέμινγκ.
Π.Γ.Ν. Πατρών, "Αγιος Ανδρέας", Γ. Ν. Δράμας, Γ..Ν. Αιγίου, Γ.Ν. - Κ.Υ. Κω,  Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Αγρίνιου, Γ.Ν. Βέροιας,  Γ.Ν. Έδεσσας ,  Γ.Ν. Ιωαννίνων " Χατζηκώστα" , Γ. Ν. Κέρκυρας και στα Κέντρα Υγείας του νομού,  Ψ.Ν. Κέρκυρας, Γ. Ν. Ρόδου και Κέντρα Υγείας,  Γ. Ν. Χανίων,  Γ. Ν. Φλώρινας ξεκινάει επίσχεση από Τρίτη 27/3 από ειδικευόμενους

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: « τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα μέτρα, οι περικοπές που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν οδηγήσει σε φτώχεια, ανασφάλεια, ανεργία και μεγάλη αύξηση των νοσημάτων στη χώρα μας. Ακριβώς αυτή τη περίοδο που η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη την ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δημόσιο, υψηλής ποιότητας, καθολικό σύστημα υγείας για να την στηρίξει, το Ε.Σ.Υ. καταρρέει. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα των νοσοκομείων, προωθεί την υποβάθμιση τους και το κλείσιμο πολλών από αυτά  έχοντας ως προτεραιότητα την πληρωμή του χρέους

Οι ειδικευόμενοι γιατροί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Τετάρτη 21-3-2012 στο υπουργείο Υγείας με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως την λήξη ωραρίου για όσους δεν βρίσκονται ήδη σε επίσχεση.

Βάσω Καλυβιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου