Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ι.Σ.Α


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με αγωνία ,όπως το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, την προσπάθεια εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής της χώρας.
Την προσπάθεια αυτή υπηρετεί ο σχηματισμός προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης, με αποκλειστικό σκοπό τη διεξαγωγή εκλογών στο χρόνο που έχει καθορισθεί, καθώς και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η συμμετοχή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας από το ίδιο πόστο και στη μεταβατική κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής στο χώρο της υγείας. Την ευθύνη αυτή θα πρέπει να την αναλάβει η επόμενη Κυβέρνηση , όποια κι αν είναι αυτή, η οποία θα διαθέτει την απαραίτητη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Μέχρι να προκύψει η Κυβέρνηση αυτή, καλούμε τον μεταβατικό Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα:στην αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που έγινε πρόχειρα και βιαστικά, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει να σχεδιάσει και να θέσει σε λειτουργία ένα νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού, δεν θα αποκλείει από αυτόν κανέναν γιατρό και το κυριότερο, θα διαθέτει αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου των δαπανών.
στην άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που υπέγραψε «νύχτα» κι ενώ βρισκόταν ήδη υπό παραίτηση, με την οποία επιτρέπει στα επιχειρηματικά συμφέροντα να εισβάλλουν στο χώρο της υγείας, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα του ιατρικού λειτουργήματος και μετατρέποντας τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα υγείας σε ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.
στην άμεση απόσυρση του ΦΕΚ με το οποίο ουσιαστικά ακυρώνει το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και επιτρέπει τη διεξαγωγή χωρίς κανέναν έλεγχο διαγνωστικών εξετάσεων, με ένα απλό χειρόγραφο παραπεμπτικό, αρκεί η αξία τους να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ. Απόφαση που επιτρέπει τη διαιώνιση του καθεστώτος διασπάθισης του δημόσιου χρήματος .

  
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου