Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«ΠΑΡΤΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ» ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ


Τι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ στην Εξεταστική Επιτροπή


Το «πάρτι από επιτήδειους» στις φαρμακευτικές δαπάνες ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που εκτίναξαν το έλλειμμα στον ΟΑΕΕ το 2009. Αυτό, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τις συνθήκες εκτίναξης του ελλείμματος του 2009, ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τις 31/7/2010.
Ο μάρτυρας προσέθεσε ότι στους παράγοντες εκτίναξης του ελλείμματος περιλαμβάνεται και η αθρόα υπερσυνταγογράφηση, στην οποία προχωρούσαν οι γιατροί της χώρας. Το ενδιαφέρον στη κατάθεσή του είναι ότι ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απέδωσε μεγάλες ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου για τη μη προώθηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ δήλωσε για τις δαπάνες υγείας: «Η κατάργηση της λίστας φαρμάκων ήταν ένα κακό μέτρο, το οποίο εκτίναξε το κόστος των φαρμάκων σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Υπολογίστε μετά ότι δεν γινόταν έλεγχος, δεν μας έδιναν ελεγκτές γιατρούς, ούτε επιθεωρητές για να κάνουμε έλεγχο στα ιατρεία, στα διαγνωστικά και στα εργαστήρια. Χωρίς έλεγχο, γινόταν πάρτι από επιτηδείους».
Ο κ. Παπαθανασίου δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα διαρθρωτικά προβλήματα που είχε ο ΟΑΕΕ, καθώς και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή.
Τέλος, δήλωσε πως το έλλειμμα του Οργανισμού, «κρυβόταν» κατά το ήμισυ από τον κρατικό Προϋπολογισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου