Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
           «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                  Ν.Π.Δ.Δ.
                                                                                        Λάρισα, 9-3-2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά στον Ελληνικό Λαό, την τακτική των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, να νομοθετούν κρυφά, χωρίς να ενημερώνουν τους ιατρικούς θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων της χώρας.
              Με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ.Φ42000/οικ.255/353/28-2-12 ΦΕΚ 497/Β΄ (που δεν μας κοινοποιήθηκε καν), αλλάζουν τα ποσοστά συμμετοχής από 10% σε 25%, σε πολλές κατηγορίες νοσημάτων (έμφραγμα του μυοκαρδίου, στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια, δυσλιπιδαιμία, ασθενείς με αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή αγγειοπλαστική, καθώς και άλλων χρόνιων παθήσεων).
              Πρόκειται για ένα παντελώς άδικο μέτρο! Η Πολιτεία, αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, για άλλη μια φορά τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων και τους υποχρεώνει να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη τους.
              Καταγγέλλουμε παράλληλα την πολιτική ηγεσία των παραπάνω Υπουργείων για την βεβιασμένη και έκθετη νομικά, ηθικά και δεοντολογικά ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ και Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, που λειτουργεί αυτή τη στιγμή χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, με έλλειψη πόρων, ενώ δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην περίθαλψη των πολιτών, που καθημερινά υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.
              Χωρίς ολοκληρωμένο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με πρόχειρες και αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους που δημιουργούν πρόσθετη σύγχυση, γίνεται προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών για να δημιουργηθεί άλλοθι της μνημονιακής ισοπεδωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον τομέα της υγείας.
 Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ     ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου