Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι θα κάνει ο Λοβέρδος με φαρμακοποιούς και προμηθευτές;


 

Άμεση λύση προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απεργίας των φαρμακοποιών αλλά και των προμηθευτών αναζητά η κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, την τελευταία στιγμή αναζητούνται πόροι προκειμένου να μην …ξεφύγει ο απεργιακός κλοιός που περιβάλει την κυβέρνηση δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές.
Τι θα κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος;
Πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με τους φαρμακοποιούς θα επιδιωχθεί η λύση του συμψηφισμού τουλάχιστον για τα χρέη των τελευταίων μηνών του 2011 που αφορούν ποσά που αγγίζουν τα 48 εκατ. ευρώ.
Ήδη το οικονομικό επιτελείο και ειδικά ο υφυπουργός Φ.Σαχινίδης επεξεργάζεται σχέδιο βάση του οποίου θα συμψηφιστούν οι οφειλές των φαρμακοποιών προς τις εφορίες ώστε να καλυφθεί ένα μέρος του ποσού που οφείλουν τα Ταμεία στον κλάδο.
Ωστόσο αγκάθι παραμένουν τα χρέη των Ταμείων για το 2012 αλλά και ορισμένων μηνών του προηγούμενου έτους, για τα οποία μέχρι στιγμής δε φαίνεται …φως στο τούνελ.
Σε ότι αφορά τους προμηθευτές, η κυβέρνηση φαίνεται πως θα επιμείνει στα κουρεμένα ομόλογα δεδομένου ότι θεωρεί πως οι προμηθεύτριες εταιρείες υπερτιμολογούσαν τα προϊόντα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και κατά 1000% σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως δεν έχει υπολογίσει -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- να διαθέσει ρευστό για τον κλάδο καθώς υποστηρίζει ότι μετρητά δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου