Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΧΡΗΣΗ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ


Κίτρινη Κάρτα ΕΟΦ
Μετά από όλο αυτόν τον τραγέλαφο που διαδραματίζεται εμπρός στα μάτια μας, με την από τηλεοράσεως συζήτηση περί γενοσήμων, για το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣ Καβάλας αποτελεί κομβικό σημείο η μη συμπλήρωση και υποβολή της "κίτρινης κάρτας".

Η κίτρινη κάρτα χρησιμεύει τόσο για των καταγραφή των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων, όσο και για την ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτών. Στην περιφέρεια μας το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων έχει βρεθεί μπροστά στο συγκεκριμένο πρόβλημα, εμφανιζόμενο είτε ως ανεπιθύμητη ενέργεια, είτε ως μειωμένη δραστικότητα, αποφεύγοντας να συμπληρώσει την κίτρινη κάρτα.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το τελευταίο δελτίο τύπου του ΕΟΦ:

"Ο ΕΟΦ εντός του 2011, έχει λάβει συνολικά 81 αναφορές, εκ των οποίων οι 9 προήλθαν από επαγγελματίες υγείας (χρήση κίτρινης κάρτας) και οι 72 από φαρμακευτικές εταιρείες.Από το σύνολο των αναφορών, 28 αφορούσαν πρωτότυπα φάρμακα και 53 γενόσημα.
Οι αναφορές αυτές βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου από πλευράς ΕΟΦ προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα εφόσον χρειαστεί."


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο ΕΝΝΕΑ συνάδελφοι μπήκαν στον κόπο να συμπληρώσουν την κίτρινη κάρτα το 2011 και τα αποτελέσματα της αδράνειας αυτής μπορούμε να τα διαπιστώσουμε όλοι σήμερα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας παρακινεί τα μέλη του να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό λογαριασμό στην ιστιοσελίδα του ΕΟΦ ώστε να μπορούν να συμπληρώνουν την κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ ηλεκτρονικά. Το link για την δημιουργία λογαριασμού θα το βρείτε εδώ.

Όσα από τα μέλη χρειάζονται βοήθεια με την δημιουργία λογαριασμού, μπορούν να επικοινωνήσουν με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Β.Μαρσέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου