Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΕΒΙ ΚΑΙ ΠΟΣΙΠΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ




Αθήνα, 02/03/2012

Θέμα : Έκτακτη ενημέρωση από τη συνάντηση ΠΕΕΒΙ με τον Κ. Σουλιώτη

Συνάδελφοι, 
    Χθες 01/03/2012 έγινε συνάντηση στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., του Δ.Σ. της ΠΕΕΒΙ με τον Αντιπρόεδρο κ. Σουλιώτη με σκοπό την ενημέρωση και την παροχή διευκρινήσεων. Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. συμμετείχε ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Κλεινάκης.
    Παραθέτουμε την αναλυτική ανακοίνωση της ΠΕΕΒΙ (κλικ εδώ) και επιπλέον σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι :
           1ον) Ζητήσαμε από τον κ. Σουλιώτη να μεσολαβήσει στο Υπουργείο Οικονομικών σε πρόταση οικονομικού μας συμβούλου, προκειμένου να μην περιλαμβάνονται στο φορολογητέο εισόδημα των νομικών προσώπων (Ιατρικές εταιρείες) οι ανείσπρακτες οφειλές του Δημοσίου, πράγμα το οποίο ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα.
Είχαμε τη διαβεβαίωση του Αντιπροέδρου ότι θα υποστηρίξει το λογικό αίτημα μας.
         2ον) Μετά την έναρξη της κατάθεσης των παραπεμπτικών μας που θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου σύμφωνα με πρόγραμμα και οδηγίες που θα αναρτηθούν σύντομα από τον Οργανισμό, θα είναι άκυρα ¨μεικτά¨ παραπεμπτικά πολλαπλών ειδικοτήτων (ακτινολογικά, μικροβιολογικά, πυρηνικής ιατρικής, κ.λ.π.) σύμφωνα με 8 κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων που υπάρχουν ήδη στο e-diagnosis.
     Αυτό δεν θα ισχύει για τα ¨μεικτά¨ παραπεμπτικά που γράφηκαν εκ παραδρομής μέχρι σήμερα.
    Έτσι, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα μας, ώστε να μπορεί κάθε εργαστήριο μίας ειδικότητας να διενεργεί το μέρος των εξετάσεων που του αναλογούν όταν τα παραπεμπτικά περιλαμβάνουν εξετάσεις διαφόρων ειδικοτήτων.
    Τέλος, ζητήθηκε η τροποποίηση των αναρτημένων καταλόγων των συμβεβλημένων εργαστηρίων ώστε στις δύο πρώτες στήλες να αναφέρεται ο νομός και η πόλη και όχι αρχικά η επωνυμία των εργαστηρίων. Αυτό θα διευκολύνει τους ασθενείς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ώστε να βρίσκουν άμεσα τα κοντινά τους εργαστήρια. Και αυτό το αίτημα μας έγινε δεκτό.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Λ. Αναγνώστου                                   Ι.Κλεινάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου