Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣΙΠΥ ΠΕΕΒΙ και Ιατρικών Συλλόγων με Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη και κ. Νικόλη

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιπροσώπων των ενώσεων των εργαστηριακών Ιατρών μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ και των μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Πατούλης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κα. Ανεμοδουρά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου κ Παπαπαναγιώτου. Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε η κα. Χατζηδημητρίου Μαρία και εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών η κα. Μαστοράκου Αννα. Παρέστη και ο κ. Πατσουράκος από την ένωση των κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ. 
 Ενταση προκλήθηκε όταν η φρουρά του Υπουργείου απαγόρευσε στους εκπροσώπους των εργαστηριακών Ιατρών να εισέλθουν ειρηνικά στο Υπουργείο με σκοπό να επιδώσουν ένα ψήφισμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι πόρτες του , και να αποκλείσουν την είσοδο του κ. Πατούλη στο Υπουργείο, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος έξω από αυτό, μαζί με περίπου 150 εργαστηριακούς Ιατρούς για τουλάχιστον μία ώρα. Παρά τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων που πρόλαβαν να εισέλθουν μέσα στο χώρο του Υπουργείου, δόθηκε τελικά η εντολή να ανοίξουν οι πόρτες προσωπικά από τον Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη αφού συναντήθηκε με κλιμάκιο των εκπροσώπων και αφού πήρε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δημιουργηθούν έκτροπα. 
Ο κ. Τιμοσίδης είπε ότι κατανοεί την έλλειψη ρευστότητας λόγω της πολύμηνης στάσης πληρωμών και ότι έχουν δρομολογηθεί κονδύλια για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων ως εξής:
8 εκ ευρώ για αποπληρωμή 11/2011 @ 12/2011 για το ΙΚΑ
100 εκ ευρώ θα αποδεσμευτούν μέχρι την Πέμπτη. 
Δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν οι εργαστηριακοί οφειλές του ΟΑΕΕ ( 11/2011 @ 12/2011)  μέχρι 31/03/2012. 
Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής υποβολής των παραπεμπτικών των εργαστηρίων θα ανοίξει στις 26/03/2012 ώστε να γίνει άμεσα η ηλεκτρονική εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2012. 
Δεν δεσμεύτηκε για το "κούρεμα"  και για τα ποσά που θα εκταμιευθούν από το πακέτο στήριξης. 
Ο κ. Νικόλης (Ά αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ) απάντησε σε ερωτήσεις όσον αφορά το αίτημα της επιβολής πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις, με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών που δημιουργούνται από την υπερσυνταγογράφηση  και εξεπλάγη με την ομόφωνη άποψη των παρευρισκομένων  ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι θνησιγενές διότι δεν έχουν θεσμοθετηθεί ορθά ελεγκτικοί μηχανισμοί για την περιφρούρηση του κλειστού φτωχού προϋπολογισμού του υπερταμείου. 

1 σχόλιο:

  1. Παρατίθεται σχόλιο
    #5 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ 150; -- Κικη Κακκαβα 22-03-2012 18:51
    Δημοσια εκφραση απογοητευσης για τους συναδελφους που σημερα δεν
    ηρθαν.Ειμαι 300χλμ μακρυα,62 ετων,& χωρις 100E διαθεσιμα για να ανεβω
    Αθηνα.Ομως οι Αθηναιοι- εστω- εργαστηριακοι ειναι μονο 150;Απο το 1989
    ειμαι ενεργο μελος των σωματειων μας & την ιδια απογοητευση εισπραττω
    τοσα χρονια!!!Αλλα & τωρα;Τι αλλο περιμενετε Κ.συναδελφοι για να
    κλεισετε μια μερα τα ιατρεια σας;Ειχα την ελπιδα-ως ρομαντικη-οτι
    σημερα ο μεγαλος ογκος των γιατρων,θα εκλεινε την Αριστοτελους,θα
    εκανε καταληψη στο Υπουργειο,θα προκαλουσε τα καναλια & τα ΜΑΤ
    κ.λπ,κ.λ.π....Τουλαχιστον οσο υπαρχω επαγγελματικα δεν θελω να
    ξανακουσω στειρα κριτικη για Δ.Σ.των σωματειων μας.Υ.Γ.Παρακαλω το
    Δ.Σ.να αναρτησει το σχολιο μου οπου δει & να το στειλει με e-mail προς
    ολα τα μελη της ΠΕΕΒΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή