Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΦΣΑ: O ΕΟΠΥΥ δεν είναι πλυντήριο υπερχρεωμένων ταμείων



Αναστολή πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, εάν ισχύσουν ατομικές συμβάσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει τον ΕΟΠΥΥ ως «πλυντήριο» υπερχρεωμένων ταμείων ή ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου του ΦΣΑ με θέμα τη στάση που πρόκειται να κρατήσει στο άμεσο μέλλον.
Ο κ. Λουράντος τόνισε ότι όλα τα Ταμεία του ΕΟΠΥΥ πλην του ΙΚΑ έχουν χρέη προηγούμενων μηνών και παρότι από το υπουργείο υπήρχε δέσμευση να δοθεί στους φαρμακοποιούς προκαταβολή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και εξόφληση μέχρι 31 Μαρτίου, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα. Επιπλέον, την 1η Απριλίου θα μπει στον ΕΟΠΥΥ ο Οίκος Ναύτου, ο οποίος χρωστάει 2,7 εκατ. ευρώ, και την 1η Μαίου το ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο χρωστάει 10 εκατ. ευρώ και είναι το πιο ασυνεπές από όλα τα Ταμεία. Ο ΟΑΕΕ οφείλει 16 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ 10 εκατ., ο ΟΤΕ 6,812 εκατ., το ΤΣΕΜΔΕ 9,4 εκατ. και το ΤΣΑΥ 4,238 εκατ. ευρώ.
Από τους μεγαλύτερους οφειλέτες είναι ο ΟΠΑΔ με 64,8 εκατ. ευρώ. Στο σύνολό τους μόνο στην Αττική τα χρωστούμενα φτάνουν τα 135.131.398 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου