Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση από το γραφείο του, "ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εγκάρδια και δημοσίως την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και προσωπικά το συντάκτη του σημερινού άρθρου, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπό του και θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς να επισπεύσουν την έρευνα σχετικά με τα πορίσματα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και την σύμβαση με την εταιρεία Τριπλ Ες".
Ο κ. Πολάκης ενημερώνει εξάλλου ότι πορίσματα που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς τόσο το Νοέμβριο του 2015, σχεδόν 2 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και την ανάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, όσο και το Μάιο του 2016.
Και συνεχίζει:
Η ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συγκεκριμένη εταιρεία έγινε με απόφαση της 6ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 05/04/2011 και η υπογραφείσα σύμβαση είχε διάρκεια έως τις 30/06/2012. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί ο τρόπος που ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η συγκεκριμένη εταιρεία, το 2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Μαυρουδή Βορίδη, εισέπραξε από τον Οργανισμό το ποσό του 1.270.540,23 €. Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει πως το ίδιο έτος η εταιρεία Κοσμάς Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό του 1.133.632,95 €, επίσης για υπηρεσίες φύλαξης.
Καθίσταται σαφές πως το υπουργείο Υγείας δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση, είτε με τις παραπάνω, είτε με άλλες εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης. Η διάθεση υπαλλήλων από τις εταιρείες φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη φύλαξη τριών κτιρίων του Υπουργείου Υγείας και όχι των γραφείων των Υπουργών, όπως αναφέρεται στο άρθρο, είχε ζητηθεί και ξεκίνησε πριν από το 2010.
Το περασμένο καλοκαίρι η βούληση του Υπουργείου Υγείας να συνάψει ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απ’ ευθείας με τους υπαλλήλους της εταιρείας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, προσέκρουσε στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ως αντισυνταγματική.
Μέχρι τις 30/06/2017, οπότε και λήγει η τελευταία παράταση της εν λόγω σύμβασης, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις εργασίας για τη φύλαξη των κτιρίων τους, μέσω διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα.
Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η κατάληξη των εισαγγελικών ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι γνωμοδότησαν πως η προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η πιο συμφέρουσα, ποιος έχει υπογράψει την αρχική σύμβαση και ποιος ήταν ο τρόπος ανανέωσής της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου