Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση



Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 11 π.μ., για τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού και την υποχρηματοδότηση.

Onmed.gr

Το ΕΚΝΛ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και ΕΒΕ, να δυναμώσουν την πάλη διεκδικώντας, τόσο από την διοίκηση του Νοσοκομείου, τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, όσο κυρίως από το υπουργείο υγείας:

- Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

- Να μην υπάρχουν συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα.

- Να δοθούν τώρα τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ και να εξασφαλισθεί πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους.

- Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.

- Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ΓΝΛ, στο ΠΠΝΛ και στα Κ.Υ του Νομού, στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

- Η καθαριότητα, η φύλαξη και η σίτιση να μην δίνονται σε εργολάβους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης από τα Νοσοκομεία γι’ αυτούς τους τομείς, με προτεραιότητα αυτούς που απασχολούνταν επι χρόνια.

- Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.

- Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό στις ΜΕΘ των (ΓΝΛ, ΠΠΝΛ), με την πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που σήμερα είναι κάτω από το 60% αυτού που χρειάζεται και η λειτουργεί όλων των κρεβατιών των ΜΕΘ που επίσης είναι στο 60%.

- Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κρεβάτια των χειρουργείων σε ΓΝΛ και ΠΠΝΛ, που σήμερα λειτουργούν σε ποσοστό 50-60%, με την άμεση πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού και αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων.

- Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΓΝΛ με την προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, του εξοπλισμού στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΛ που είναι ελλιπής και πεπαλαιωμένος, των μηχανημάτων χημιοθεραπείας και στην μονάδα αιμοκάθαρσης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου